Informatie voor basisscholen

In onze ervaring zijn basisscholen altijd erg betrokken bij de overstap van hun leerlingen naar het middelbaar onderwijs. Voor ons is dat erg fijn. Wij willen er dan ook alles aan doen om de basisscholen van je juiste informatie te voorzien. Op deze pagina vindt u daarom informatie die voor jullie school en jullie groepsleerkrachten van belang kan zijn in de overstap van kinderen van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs.

Goede voorlichting

Goede voorlichting is essentieel in het maken van een goede keuze. Wij willen dat iedereen die bij ons komt goed voorgelicht is en daardoor weloverwogen een keuze heeft kunnen maken. Daarom organiseren wij ieder jaar verschillende voorlichtingsbijeenkomsten voor leerlingen en hun ouders/verzorgers.

In oktober trappen we af met een informatieavond speciaal voor ouders van kinderen in groep 8. Medewerkers van het basisonderwijs worden ook van harte uitgenodigd deze informatieavond bij te wonen. Hieronder kunt u de presentaties van de afgelopen informatieavond downloaden:

Centrale presentatie - Leren op het Liemers College

Presentatie locatie Landeweer

Presentatie locatie Zonegge

Presentatie locatie Heerenmäten

Presentatie locatie Didam

Informatie Agora

In november organiseren wij minilessen voor leerlingen in groep 8, zodat ze alvast sfeer kunnen proeven, lessen kunnen meemaken en vragen kunnen stellen. In het nieuwe jaar gaan leerlingen van het Liemers College naar de basisscholen, om daar voorlichting te geven over de middelbare school en het Liemers College. Eind januari openen al onze locaties hun deuren tijdens de open dag. 

Na de open dag is het nog een dikke maand tot de deadline voor de inschrijving. Dit jaar organiseren we voor het eerst een inschrijfavond. Tijdens deze inschrijfavond kunnen ouders hun kind(eren) op locatie aanmelden voor het Liemers College. De inschrijfavond biedt leerlingen en ouders de gelegenheid nog eventuele vragen te stellen. Bovendien is het voor leerlingen leuk om nog even op de locatie te zijn waar ze straks naar school gaan.

Een compleet overzicht van onze voorlichtingsbijeenkomsten en belangrijke data 2019-2020 vindt u hier.

Extra ondersteuning voor leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig. Wij bieden leerlingen de ondersteuning die zij nodig hebben tot de hoogte waarop wij dit kunnen. Op onze pagina 'Begeleiding en ondersteuning' leest u welke ondersteuning het Liemers College kan bieden en hoe deze ondersteuning aangevraagd kan worden.

Goed contact

Om nauw contact te onderhouden en direct actie te kunnen ondernemen op wat er speelt, hebben wij twee contactpersonen voor het basisonderwijs. Voor de gemeentes Montferland en Doesburg is dat Marianne Hoveijn (m.hoveijn@liemerscollege.nl). Voor de gemeentes Zevenaar en Duiven is dat Martina Geurds (m.geurds@liemerscollege.nl). Marianne en Martina zijn beschikbaar voor al uw vragen en zullen ook langskomen om te horen wat wij als Liemers College voor jullie kunnen betekenen.