Informatie voor ouders

Volgend schooljaar gaat uw zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs. Een grote, nieuwe stap. Het is dan fijn als u als ouder goed geïnformeerd bent over deze nieuwe fase in het leven van uw kind. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de overstap van uw kind naar het Liemers College.

Goede voorlichting

Goede voorlichting is essentieel in het maken van een goede keuze. Wij willen dat iedereen die bij ons komt goed voorgelicht is en daardoor weloverwogen een keuze heeft kunnen maken. Daarom organiseren wij ieder jaar verschillende voorlichtingsbijeenkomsten voor leerlingen en hun ouders/verzorgers.

In oktober trappen we af met een informatieavond speciaal voor ouders van kinderen in groep 8. Hieronder kunt u de presentaties van de afgelopen informatieavond downloaden:

Centrale presentatie - Leren op het Liemers College

Presentatie locatie Landeweer

Presentatie locatie Zonegge

Presentatie locatie Heerenmäten

Presentatie locatie Didam

Informatie Agora

In november organiseren wij minilessen voor leerlingen in groep 8, zodat ze alvast sfeer kunnen proeven, lessen kunnen meemaken en vragen kunnen stellen. In het nieuwe jaar gaan leerlingen van het Liemers College naar de basisscholen, om daar voorlichting te geven over de middelbare school en het Liemers College. Eind januari openen al onze locaties hun deuren tijdens de open dag. 

Na de open dag is het nog een dikke maand tot de deadline voor de inschrijving. Vóór 15 maart 2020 moet uw kind aangemeld zijn voor het voortgezet onderwijs. Dit jaar organiseren we voor het eerst een inschrijfavond. Tijdens deze inschrijfavond kunt u uw zoon of dochter op locatie aanmelden voor het Liemers College. De inschrijfavond biedt leerlingen en ouders de gelegenheid nog eventuele vragen te stellen. Bovendien is het voor leerlingen leuk om nog even op de locatie te zijn waar ze straks naar school gaan.

Een compleet overzicht van onze voorlichtingsbijeenkomsten en belangrijke data 2019-2020 vindt u hier.

Extra ondersteuning voor leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig. Wij bieden leerlingen de ondersteuning die zij nodig hebben tot de hoogte waarop wij dit kunnen. Op onze pagina 'Begeleiding en ondersteuning' leest u welke ondersteuning het Liemers College kan bieden en hoe deze ondersteuning aangevraagd kan worden.

Goed contact

Contactpersonen basisscholen

Montferland en Doesburg: Marianne Hoveijn (m.hoveijn@liemerscollege.nl)

Gemeente Zevenaar en Duiven: Martina Geurds (m.geurds@liemerscollege.nl)

U kunt ook contact opnemen met een van onze locaties.