Voorbereiding

Als je een grote stap gaat nemen, is het fijn om je daar goed op voor te bereiden. Het Liemers College helpt jou en je ouders daar graag bij. Om jullie kennis te laten maken met het Liemers College en de middelbare school, organiseren wij verschillende evenementen.

Informatieavonden

In oktober organiseren we informatieavonden voor ouders. Op deze avonden laten wij hen zien, ervaren en horen wat het Liemers College doet voor hun kind. Ze kunnen vragen stellen aan docenten én leerlingen. 

Ook basisschooldocenten zijn van harte welkom op deze avonden. 

De informatieavonden waren dit jaar op 21 en 23 oktober 2019. De presentaties die toen gegeven zijn, kun je hier vinden. Ook – en vooral? – handig voor je ouders. Om terug te kijken óf alvast vooruit. 

Centrale presentatie - Leren op het Liemers College

Presentatie locatie Landeweer

Presentatie locatie Zonegge

Presentatie locatie Heerenmäten

Presentatie locatie Didam en Q&A brede brugklas

Informatie Agora

Minilessen

Natuurlijk is het voor jou ook heel leuk om op school te komen kijken. Daarom organiseren wij ieder jaar in november minilessen voor kinderen uit groep 8. Op deze dag krijg antwoord op al jouw vragen over de middelbare school. 

Samen met jouw klas kun je minilessen volgen van verschillende vakken: wiskunde, Frans, scheikunde, tekenen en nog veel meer. Een brugklasser brengt jou en je klasgenootjes naar het juiste lokaal en vertelt onderweg allemaal handige dingen over de school. Je kunt ook vragen stellen aan deze leerling. Bijvoorbeeld hoe het is om op het Liemers College te zitten of hoe je makkelijk de weg vindt op school.

De basisschool schrijft jouw klas in voor de minilessen. Jij en je ouders hoeven dus niets te doen. Wel zo handig.

Open dag

Nu jij en je ouders los van elkaar op school zijn geweest, is het ook leuk om eens een keer samen te kijken. Wat hebben jullie al ontdekt tijdens jullie bezoek aan de school? 

Ieder jaar organiseert het Liemers College een open dag. Op deze dag openen alle locaties hun deuren. We geven je een warm welkom en laten je heel graag zien hoe het is om op het Liemers College naar school te gaan. Leerlingen en docenten staan door de hele school klaar om jouw vragen te beantwoorden. En... om je aan het werk te zetten! Experimenten, workshops, puzzelen of misschien wel op ontdekkingstocht via een speurtocht. Ontdek het zelf.

Dit jaar is de open dag op zaterdag 25 januari van 13.00 tot 17.00 uur op alle locaties van het Liemers College. 

Dagje meelopen

Het kan zijn dat je na een bezoek aan onze school toch nog graag een keertje langer komt. Leuk! Als je daar behoefte aan hebt, kun je altijd een dagje meelopen. Aanmelden kan via Martina Geurds (Zevenaar en Duiven) of Marianne Hoveijn (Montferland en Doesburg)