Het Liemers College laat je groeien

Het Liemers College is een bruisende school voor voortgezet onderwijs. We hebben alle opleidingen: vmbo-sbb, vmbo-bb, vmbo-kb, mavo, havo, vwo, atheneum en gymnasium. De onderwijsvisie van het Liemers College is vastgelegd in het schoolplan 2015-2020, dat als motto heeft: ‘Het Liemers College laat je groeien’. De individuele leerling staat centraal. Iedere leerling werkt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo aan persoonlijke leerdoelen. We betrekken ouders actief bij de schoolontwikkeling en het leersucces van hun kind. 

Meer informatie over het aanmelden van nieuwe leerlingen

LC Snel Naar De Bel Zeepkistenrace

20 december

De vmbo-leerlingen van de locatie Landeweer zijn druk met het bouwen van een zeepkist. Op vrijdag 25 januari 2019 is namelijk tussen 10.00 en 12.00 uur de 'LC Snel naar de Bel Zeepkistenrace'. Uitleg over de opdracht vind je hieronder.

 

Liemers College kleurt paars

14 december

Voor het eerst kleurde het Liemers College op vrijdag 14 december paars. Leerlingen en medewerkers deden dit om op Paarse Vrijdag te laten zien dat het oké is om jezelf te zijn. Hoe je je ook voelt en op wie je ook verliefd wordt. Er waren paarse armbandjes beschikbaar, maar veel mensen hadden paarse kleding aan. 

Paarse Vrijdag wordt dit jaar voor het eerst in Zevenaar en Didam gevierd. Het Liemers College wil dat iedereen op school zich veilig voelt. Voorzitter van de centrale directie Maarten Delen: “Een medewerker kwam met dit initiatief. Het is voor ons vanzelfsprekend dat je homo, lesbisch, biseksueel of transgender mag zijn. Maar door die boodschap actief uit te dragen, kunnen we leerlingen laten voelen dat jezelf zijn ook echt oké is.” Naast het dragen van paarse kleding en armbandjes, is in de lessen gepraat over homo- en transfobie.

Geïnteresseerd in Agora Liemers?

03 december

Er is veel belangstelling voor Agora Liemers, maar het aantal plaatsen is beperkt. Alleen leerlingen die van het basisonderwijs komen, kunnen zich voor het schooljaar 2019-2020 aanmelden. Op dit moment zijn de beschikbare plaatsen voor het schooljaar 2019-2020 gevuld. Het is mogelijk om je/uw kind op de wachtlijst te zetten. Aanmeldingen hiervoor worden op volgorde van binnenkomst benaderd. Wanneer er een plek vrij komt, wordt de eerst ‘wachtende’ uitgenodigd voor een meeloopdag en een intakegesprek. 
Meer over Agora Liemers