Het Liemers College laat je groeien

Het Liemers College is een bruisende school voor voortgezet onderwijs. We hebben alle opleidingen: vmbo-sbb, vmbo-bb, vmbo-kb, mavo, havo, vwo, atheneum en gymnasium. De onderwijsvisie van het Liemers College is vastgelegd in het schoolplan 2015-2020, dat als motto heeft: ‘Het Liemers College laat je groeien’. De individuele leerling staat centraal. Iedere leerling werkt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo aan persoonlijke leerdoelen. We betrekken ouders actief bij de schoolontwikkeling en het leersucces van hun kind. 

Meer informatie over het aanmelden van nieuwe leerlingen

Nieuws


Even voorstellen, Heerenmäten

01 januari
In de aanloop naar de open dag op 25 januari willen we ons graag alvast een beetje aan je voorstellen. Elke week is er een andere locatie aan de beurt. Wil je niet wachten op het volgende filmpje kan je natuurlijk ook alvast een kijkje nemen op ons youtube kanaal en alle filmpjes bekijken. Deze week locatie Zonegge. Dit is onze mavo locatie in Zevenaar, hier kan je mavo volgen tot en met de vierde klas. Maar ook onze Agora afdeling zit op Zonegge, wil je meer weten over deze vorm van onderwijs klik dan hier.  Kom op 25 januari tussen 13.00 en 17.00 uur gerust met eigen ogen kijken op deze mooie locatie, je bent van harte welkom. Volgende week stellen we locatie Heerenmäten aan je voor.
Lees meer

Even voorstellen, Zonegge

25 december
In de aanloop naar de open dag op 25 januari willen we ons graag alvast een beetje aan je voorstellen. Elke week is er een andere locatie aan de beurt. Wil je niet wachten op het volgende filmpje kan je natuurlijk ook alvast een kijkje nemen op ons youtube kanaal en alle filmpjes bekijken.
Lees meer

Locatie Didam start met brede brugklas

18 december
Locatie Didam start met brede brugklas  Hoewel het nieuwe schooljaar nog ver weg lijkt, is het Liemers College al volop bezig met de voorbereidingen. Zo start de locatie Didam komend schooljaar met de brede brugklas.  In de brede brugklas komen leerlingen in gemixte brugklassen. Leerlingen krijgen meer tijd om erachter te komen op welk niveau (mavo, havo of vwo) zij het beste presteren. De locatie Didam komt daarmee tegemoet aan de ontwikkeling die leerlingen van de brugklasleeftijd doormaken. Ook geeft de locatie met de brede brugklas antwoord op de zogenaamde ‘twijfeladviezen’ die basisscholen afgeven. En het voordeel: de brede brugklas lijkt op de basisschool, waar leerlingen gewend zijn om met verschillende niveaus in dezelfde klas te zitten. Het voortgezet onderwijs wordt voor veel leerlingen daarmee een stuk minder spannend. “Het Liemers College biedt de brede brugklas straks op één locatie aan, zodat leerlingen en ouders de keuze houden. Bovendien leent de locatie Didam zich erg goed voor een brede brugklas”, laat onderwijsdirecteur Eline van der Zeyst weten. Ze legt uit: “In Didam zijn onze docenten al gewend aan het lesgeven aan meerdere niveaus tegelijk, want we werken nu al met combinatieklassen. Bovendien is Didam de enige locatie van het Liemers College met mavo, havo én vwo onder één dak.”  Meer weten over de brede brugklas? Bekijk dan de Q&A’s of bezoek de open dag op 25 januari 2020. Op 15 januari schreef de Gelderlander een mooi stuk over de brede bruklas, je leest het hier.
Lees meer

Even voorstellen, Landeweer

18 december
In de aanloop naar de open dag op 25 januari willen we ons graag alvast een beetje aan je voorstellen. Elke week is er een andere locatie aan de beurt. Wil je niet wachten op het volgende filmpje kan je natuurlijk ook alvast een kijkje nemen op ons youtube kanaal en alle filmpjes bekijken. Deze week laten we je locatie Landeweer zien. Hier gaan onze vmbo basis en kader leerlingen naar school. Kom gerust zelf een kijkje nemen op 25 januari tussen 13.00 en 17.00 op deze mooie locatie! Volgende week stellen we locatie Zonegge aan je voor. 
Lees meer

On stage

18 december
Op verschillende locaties hebben onze leerlingen de afgelopen weken "On stage" gestaan. Vorige week in Didam voor de onderbouw en afgelopen maandag stonden de examenklassen op Heerenmäten op de planken. De leerlingen hebben het ondanks hun zenuwen echt heel erg goed gedaan!
Lees meer