Het Liemers College laat je groeien

Het Liemers College is een bruisende school voor voortgezet onderwijs. We hebben alle opleidingen: vmbo-sbb, vmbo-bb, vmbo-kb, mavo, havo, vwo, atheneum en gymnasium. De onderwijsvisie van het Liemers College is vastgelegd in het schoolplan 2015-2020, dat als motto heeft: ‘Het Liemers College laat je groeien’. De individuele leerling staat centraal. Iedere leerling werkt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo aan persoonlijke leerdoelen. We betrekken ouders actief bij de schoolontwikkeling en het leersucces van hun kind. 

Meer informatie over het aanmelden van nieuwe leerlingen

Uitnodiging voorlichtingsavonden voor ouders groep 8

09 oktober

Zit uw kind in groep 8 en wilt u meer informatie over de overstap van uw zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs? Benieuwd wat het Liemers College te bieden heeft? Dan bent u van harte welkom op onze voorlichtingsavonden. Waarschijnlijk heeft uw kind een brief van de basisschool meekregen met informatie. Mocht dat niet het geval zijn klik hier dan voor onze uitnodiging.

Datum: 21 en 23 oktober 2019

Tijdstip: 19.30 uur

Locatie: Heerenmäten (Heerenmäten 6 in Zevenaar)

Intake Agora open!

07 oktober

Een goed begin van de maandagmorgen: het intakeformulier Agora staat open en hiermee is de intakeprocedure voor Agora 2020-2021 van start gegaan! Aanmelden voor de intake kan via onze website: https://bit.ly/35e7lCQ. De eerste aanmeldingen stromen al binnen.

Meer weten over de intakeprocedure of over Agora op het Liemers College? Kijk dan op onze website of kom naar een van de informatieavonden op 21 of 23 oktober 2019 om 19.30 uur (locatie Heerenmäten). Tot ziens op het Liemers College!

Teddie de schoolhond

04 oktober

De locatie Landeweer van het Liemers College heeft sinds kort een schoolhond: Teddie, een Labradoodle. Teddie is nog een pup en bedoeld ter ondersteuning van de leerlingen. Op sommige scholen hebben leerlingen een hulphond bij zich. Teddie is ook een soort hulphond, maar toch niet helemaal.


Leerlingen zorgen voor Teddie
De bedoeling van Teddie op school is dat leerlingen leren verantwoordelijkheid te nemen. Zij hebben de taak om Teddie uit te laten en zij zorgen ervoor dat Teddie te eten krijgt. Het Liemers College vindt het belangrijk dat leerlingen ook die vaardigheden ontwikkelen. Bovendien zorgt een hond op school voor een stuk gezelligheid en voor verbinding met elkaar.

 

En Teddie staat deze dierendag volop in de belangstelling, ze staat vandaag zelfs in de Gelderlander.

Lees meer

Werkweek derde klassen

03 oktober

De leerlingen van uit de derde klassen zijn vorige week op werkweek geweest. Zo waren de derde klassers mavo van lokatie Zonegge vier dagen naar België in de buurt van Kortrijk. Zij hebben verschillende musea bezocht evenals de militarie begraafplaats Tyne Cot. Er is geklommen in de hoogte, over water en door hele nauwe gangetjes. De avonden werden gevuld met spelletjes, voetballen en selfie-tochten

De derde klassers van lokatie Landweer waren 5 dagen in de Belgische Ardennen waar ze vijf dagen heerlijk sportief zijn bezig gegaan. Er is gefietst, geklommen en gewandeld.

Het weer zat soms tegen maar dit mocht de pret niet drukken. Al met al was het een geslaagde week!

Leerling in het nieuws

02 oktober

Deze week stond 13 jarige Zoë al uitgebreid in de spotlights. Zoë zit op onze locatie Zonegge in de derde klas van de mavo.

Op 28 september liep ze haar krantenwijk toen een duidelijk verwarde dame haar hulp nodig had. Ze twijfelde geen moment en belde de politie. De agenten waren zo onder de indruk van haar adequate handelen dat ze een berichtje op hun facebook pagina plaatste. Daarna ging het balletje helemaal rollen en vandaag stond ze zelfs in de Gelderlander. Volgens ons helemaal terecht! Goed gedaan Zoë

Het artikel in de Gelderlander lees je hier.

Wessel bedwingt de Oude IJssel

19 september

Onze leerling, Wessel Haverkamp, zwom wel 25 kilometer over de Oude IJssel bij Doesburg!

En dat allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel, het LCA project in Guatamala.

Deze prestatie is niet onopgemerkt voorbij gegaan, Wessel is de afgelopen tijd al veelvuldig in de media te zien geweest en zo stond hij gisteren alweer "in het nieuws".

Er is ook een prachtige fotorepartage geschoten, klik hier om de foto's te bekijken. Als deze link niet werkt kopieer dan: https://photos.app.goo.gl/2UxVYGc9e3wvgBPU8 in uw browser.

Voor meer informatie over de LCA (Liemers College Award) klik hier.