Het Liemers College laat je groeien

Het Liemers College is een bruisende school voor voortgezet onderwijs. We hebben alle opleidingen: vmbo-sbb, vmbo-bb, vmbo-kb, mavo, havo, vwo, atheneum en gymnasium. De onderwijsvisie van het Liemers College is vastgelegd in het schoolplan 2015-2020, dat als motto heeft: ‘Het Liemers College laat je groeien’. De individuele leerling staat centraal. Iedere leerling werkt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo aan persoonlijke leerdoelen. We betrekken ouders actief bij de schoolontwikkeling en het leersucces van hun kind. 

Meer informatie over het aanmelden van nieuwe leerlingen

Speeddaten met Professionals

21 februari

Hoe weet je wat voor jou het meest geschikte beroep is? Hoe realistisch is het beeld dat je ervan hebt? En welke opleiding hoort bij dat beroep? Om bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo te helpen met hun zoektocht organiseren het Liemers College Zevenaar/Didam, het Candea College Duiven, Beekdal Lyceum Arnhem, Lorentz Lyceum Arnhem en het Stedelijk Gymnasium Arnhem in samenwerking met de Rotaryclubs Duiven, Zevenaar en Arnhem-IJssel op woensdag 27 februari ‘Speeddaten met Professionals’.

Kennismaken met de beroepspraktijk
De leerlingen kunnen (eventueel met ouders) bij Hotel Van der Valk in Duiven kennismaken met de beroepspraktijk van ruim 80 beroepen. In korte een-op-een gesprekken met mensen die daadwerkelijk het beroep van keuze uitoefenen, is het gemakkelijker de voor- en nadelen te achterhalen. De aanwezige professionals zijn ingedeeld in een achttal interessegebieden: Uniformberoepen, Techniek en ICT, Groensector, Gezondheidszorg, Gedrag en Maatschappij, Economie en Financiën, Creatieve Sector en Rechten. 'Speeddaten met Professionals' is voor leerlingen hét moment om in een korte tijd een idee te krijgen van meerdere beroepen.

Toptraject van start

13 februari

Op 13 februari is het Toptraject gestart; een programma voor leerlingen met de ambitie om na de mavo een hbo-diploma te behalen. Onder begeleiding van een coach krijgen 22 leerlingen workshops om zich voor te bereiden op deze stap. Het Liemers College wil het beste uit leerlingen halen en geeft elke leerling de kans om op zijn/haar niveau onderwijs te volgen. 

De stap van mavo naar hbo kan op twee manieren: mavo - havo - hbo of mavo - mbo - hbo. De route bepalen we samen. In workshops voor wiskunde, Nederlands en Engels krijgen de leerlingen stof die ze nodig hebben om een overstap te kunnen maken. Even belangrijk zijn ook de vaardigheden die nodig zijn op de havo of het hbo.

Ons traject maakt onderdeel uit van het Toptraject Achterhoek & Liemers. Dit is een samenwerking tussen acht vmbo-scholen, Graafschap College, ROC van Twente, Hogeschool Arnhem Nijmegen en hogeschool Saxion. Dit zorgt ervoor dat we aansluiten bij zowel het mbo als het hbo. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij dhr. S. de Bie.

Locatie Landeweer vanuit de lucht

24 januari

We wisten natuurlijk al dat de locatie Landeweer een mooi gebouw heeft, maar vanuit de lucht krijg je helemaal een prachtig beeld!