Het Liemers College laat je groeien

Het Liemers College is een bruisende school voor voortgezet onderwijs. We hebben alle opleidingen: vmbo-sbb, vmbo-bb, vmbo-kb, mavo, havo, vwo, atheneum en gymnasium. De onderwijsvisie van het Liemers College is vastgelegd in het schoolplan 2015-2020, dat als motto heeft: ‘Het Liemers College laat je groeien’. De individuele leerling staat centraal. Iedere leerling werkt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo aan persoonlijke leerdoelen. We betrekken ouders actief bij de schoolontwikkeling en het leersucces van hun kind. 

Meer informatie over het aanmelden van nieuwe leerlingen

Koken in het Eet-Lokaal voor een finaleplek iRun2BFit

12 april

Voor het onderdeel ‘Gezonde voeding’ van iRun2BFit bedachten alle eersteklassers een gezond menu in het thema ‘Het is een peulenschil’. Docenten en medewerkers van restaurant Eet-Lokaal in Zevenaar kozen de vier gezondste en meest gevarieerde gerechten. Nour en Pauline (Landeweer), Lotte en Imke (Landeweer), Hielke en Jonna (Didam) en Loes en Elpida (Didam) mogen die op maandag 15 april zelf klaarmaken in het restaurant. De winnaar bij het Eet-Lokaal maakt kans op deelname aan de landelijke finale van het iRun2BFit-menu bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Helden

09 april

Wanneer ben je een held? Ben je dat als je in een Supermanpak van wolkenkrabbers springt om alle schurken te pakken? Of ben je ook een held als je voor iemand op durft te komen? Ben je een held als je bang bent en dat toe durft te geven? 

Dit jaar geen gewone voorstelling met één verhaal. Als publiek 'reis' je langs verschillende scenes. De voorstelling 'Helden' wordt gespeeld door 20 leerlingen van brugklas tot examenklas en 5 docenten. De scenes variëren van grappig tot zeer beklemmend.
'Helden' wordt gespeeld op de locatie Heerenmäten op 15, 16 en 17 april. Start 19.30 uur, einde circa 21.00 uur. Leerlingen kunnen tijdens de pauzes kaartjes kopen (€ 3,50 per kaartje). Voor ouders en andere belangstellenden zijn kaarten te reserveren via schooltoneel@liemerscollege.nl.

Liemerse Beeldbank

02 april

Aankomende weken gaat op het Liemers College een pilot van start voor een fotoproject met leerlingen van havo-3. Het project is een initiatief van Leven in de Liemers en oud-leerling Pim Gerritzen. Het is onderdeel van de Liemerse Beeldbank. De leerlingen gaan met oude foto's van de Liemers rond de bevrijding in 1945 aan de slag: waar is deze foto gemaakt? Wat is er afgebeeld? Hoe ziet deze plek er nu uit? Ook interviewen zij Zevenaarders die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Ter afsluiting maken ze vlogs.