Het Liemers College laat je groeien

Een nieuwe school is zeker spannend. Logisch ook dat je nieuwsgierig bent. Dat weten wij uit onze tijd ook nog wel. Het is leuk spannend. Je vraagt je af: wat wordt er van mij verwacht? 

Op het Liemers College kun je altijd terecht met je vragen en met dingen die je spannend vindt. Bijvoorbeeld bij jouw mentor. Ook pak je veel dingen samen met je klasgenoten in de klas op. Vaak zitten jouw klasgenoten met dezelfde dingen als jij. En hebben zij dezelfde vragen als jij. Op het Liemers College hebben we ook Peer2Peer, waarbij leerlingen elkaar helpen hun weg te vinden. Het mooie van onze school: jij kunt bij ons zelf op zoek naar de antwoorden op jouw eigen vragen! 

En nee, je staat op het Liemers College niet alleen. Je krijgt allemaal nieuwe vrienden. Echt, dat gaat vanzelf. Wij hebben er vertrouwen in dat jij het zelf kunt. Natuurlijk helpen de activiteiten op school jou daar ook bij. Zoals de introweek, de meeste leerlingen vinden die week aan het begin van het eerste schooljaar hartstikke leuk! 

Jouw tijd op het Liemers College wordt hartstikke leuk. De meeste dingen gaan vanzelf goed. En lukt het een keer niet, dan helpen wij. Daar is de school ook voor!

Zie jij jezelf al rondlopen op het Liemers College? Meld je dan aan via het aanmeldformulier voor schooljaar 2020-2021!

Nieuws


Luna wint bluetooth speaker

10 juli
Op onze open dag van 25 januari jl. was er op locatie Landeweer een speurtocht en een prijsvraag uitgezet. Het heeft even geduurd maar vandaag mochten we de hoofdprijs, een blue tooth speaker, dan toch overhandigen aan de winnares. Luna zit nog in groep 7 maar was alvast een kijkje komen nemen tijdens de open dag. Ze was eigenlijk alweer een beetje vergeten dat ze had meegedaan dus toen ze vandaag de speaker in ontvangst mocht nemen kwam dat als een grote verrassing. Veel succes in groep 8 Luna, maar nu eerst een hele fijne vakantie en natuurlijk veel plezier met je prijs!
Lees meer

Interview Maarten Delen in "Dus" magazine

07 juli
Onze directeur, Maarten Delen, werd geinterviewd voor "Dus" magazine. Dat is het tijdschrift voor de Liemerse ondernemersorganisatie Lindus. Hij vertelt op pagina 15 over afstandsonderwijs tijdens de afgelopen coronatijd.  
Lees meer

Reminder: studiedag 25 juni

24 juni
Herinnering: morgen (25 juni) is er een studiedag voor het personeel. De school is dan gesloten. Afspraken en toetsen die voor die dag gepland staan, gaan uiteraard wel gewoon door. De studiedag staat in de jaaragenda en in dit overzicht. Fijne week!
Lees meer

Cum Laude

05 juni
Als liemers college zijn wij ontzettend trots op onze geslaagden. En weet je dat dit jaar ook enkele van onze examenkandidaten cum laude geslaagd is? Zoals Chris Lueb. We spraken hem een dag na de uitslag.  Chris kreeg gisteren het verlossende woord, hij is cum laude geslaagd voor zijn vmbo kb opleiding op locatie Landeweer. Hij wist wel dat hij er goed voor stond maar dat hij cum laude geslaagd was kwam voor hem toch als een verrassing. Op mijn vraag hoe hij het gevierd heeft kreeg ik een nuchter, "niet zo groot want dat kan nu niet". Gisteren heeft hij het dus klein gevierd, met koffie en taart met zijn familie op de boerderij in Zevenaar waar het gezin woont en werkt. De familie heeft een boerderij met melkkoeien en varkens en ook Chris wil straks in de agrarische sector gaan werken. Hij heeft vooral veel interesse in de landbouwtechniek. Na de zomer gaat Chris in Apeldoorn bij Aventus de mbo niveau 4 opleiding Landbouwmechanisatie volgen. Zo kan hij zijn passie voor techniek combineren met het "boerenhart" waar hij mee geboren is.
Lees meer

Het Liemers College gaat weer open!

29 mei
De laatste stickers worden op de ramen en in lokalen geplakt. Nog een paar posters opgehangen. De roosters gecheckt. De tafels ontsmet en rechtgezet. De vier locaties van het Liemers College zijn er klaar voor om dinsdag 2 juni weer leerlingen te ontvangen.   Onderwijs op afstand én op school Vanaf dinsdag 2 juni komen de leerlingen weer op school. Tot in ieder geval de zomervakantie combineren we de positieve kanten van het afstandsleren met de positieve kanten van leren op school. Het uitgangspunt is: wat nu goed gaat via afstandsleren houden we in stand. Zo komen de leerlingen voor bijvoorbeeld mentoractiviteiten op school, maar ook de lessen van de praktijkvakken gaan weer van start. Datzelfde geldt voor sportactiviteiten. Uiteraard wordt bij al deze leeractiviteiten op school rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen. Alle leerlingen geïnformeerd  De eerste week op school staat in het teken van ervaringen delen. De mentoren/coaches kijken met hun leerlingen in kleine groepen terug op de afgelopen weken. Hoe is het de leerlingen vergaan? Hoe zijn zij blijven leren, wat heeft hen daarbij geholpen en wat belemmerd, wat willen ze graag behouden en wat laten ze liever achter zich? Op basis van de antwoorden krijgt het onderwijs in de komende weken verder vorm. Alle leerlingen en ouders zijn inmiddels geïnformeerd over de herstart van de school.  
Lees meer

Vrolijk paasweekend, en hou vol!

09 april
Lieve leerlingen, ouders en collega's, Het paasweekend staat voor de deur, helaas een ander soort paasweekend dan de meesten gewend zijn. Maar toch... Wij wensen iedereen vrolijk pasen en hou vol, hou afstand!
Lees meer

Online open dag Rijn IJssel

09 april
In verband met de coronacrisis is de open dag van Rijn IJssel, die op 13 maart gepland stond, helaas niet doorgegaan.   Daarom organiseert Rijn IJssel op 23 april aanstaande een Online Open Dag.   Zie onderstaande video: https://vimeo.com/404988442/3ee9877119   Meer informatie is te vinden op de website van Rijn IJssel www.rijnijssel.nl.
Lees meer