Het Liemers College laat je groeien

Een nieuwe school is zeker spannend. Logisch ook dat je nieuwsgierig bent. Dat weten wij uit onze tijd ook nog wel. Het is leuk spannend. Je vraagt je af: wat wordt er van mij verwacht? 

Op het Liemers College kun je altijd terecht met je vragen en met dingen die je spannend vindt. Bijvoorbeeld bij jouw mentor. Ook pak je veel dingen samen met je klasgenoten in de klas op. Vaak zitten jouw klasgenoten met dezelfde dingen als jij. En hebben zij dezelfde vragen als jij. Op het Liemers College hebben we ook Peer2Peer, waarbij leerlingen elkaar helpen hun weg te vinden. Het mooie van onze school: jij kunt bij ons zelf op zoek naar de antwoorden op jouw eigen vragen! 

En nee, je staat op het Liemers College niet alleen. Je krijgt allemaal nieuwe vrienden. Echt, dat gaat vanzelf. Wij hebben er vertrouwen in dat jij het zelf kunt. Natuurlijk helpen de activiteiten op school jou daar ook bij. Zoals de introweek, de meeste leerlingen vinden die week aan het begin van het eerste schooljaar hartstikke leuk! 

Jouw tijd op het Liemers College wordt hartstikke leuk. De meeste dingen gaan vanzelf goed. En lukt het een keer niet, dan helpen wij. Daar is de school ook voor!

Zie jij jezelf al rondlopen op het Liemers College? Meld je dan aan via het aanmeldformulier voor schooljaar 2020-2021!

Nieuws


Informatie gewijzigde aanpak eindexamen

24 maart
Vanmiddag heeft minister Slob in een persconferentie nieuwe maatregelen afgekondigd voor het examen. Het Centraal Examen wordt geschrapt en de periode om het Schoolexamen af te nemen wordt verlengd. Hieronder vind je een korte samenvatting van wat is besloten (ook per mail verstuurd), evenals de uitgebreide brief van de minister: Gewijzigde aanpak eindexamen - korte samenvatting Gewijzigde aanpak eindexamen - brief van minister Wij houden jou en je ouders per mail op de hoogte over de ontwikkelingen!
Lees meer

Deadline aanmelden vervolgopleiding verzet: mbo, hbo en wo

19 maart
Een kleine geruststelling voor onze eindexamenleerlingen. De Rijksoverheid bericht dat de uiterste aanmelddatum voor mbo-opleidingen één maand verschoven wordt, van 1 april naar 1 mei 2020.  Ook voor het hbo en het wo is de aanmelddatum één maand verschoven, van 1 mei naar 1 juni 2020. Dit geeft leerlingen meer ruimte voor het kiezen van een studie.   
Lees meer

Update coronavirus - alle scholen sluiten

15 maart
Zoals u wellicht al via de media heeft gehoord, heeft de minister van Onderwijs deze middag (zondag 15 maart) bekend gemaakt dat vanaf morgen, maandag 16 maart, alle scholen dicht gaan. Deze sluiting duurt in ieder geval tot en met maandag 6 april. Ouders en verzorgers van onze leerlingen zijn per mail geïnformeerd over hoe onze school omgaat met deze ontstane situatie en wat dit betekent voor onze leerlingen. Wij hebben de mail aan ouders en verzorgers verstuurd via Somtoday, ons leerlingvolgsysteem. Gezien het feit dat alle scholen nu naar ouders communiceren en vele scholen gebruik maken van Somtoday, kan het langer duren voordat de verzonden e-mail aankomt. Ouders/verzorgers kunnen de brief daarom ook hier downloaden. Wij begrijpen dat er veel vragen zijn. In de komende dagen verwachten we meer duidelijkheid. Zodra wij meer informatie hebben over het onderwijs aan uw kind(eren), laten wij u dit zo snel mogelijk weten.      
Lees meer

Agora blog 1: de dagstart

10 maart
Agora-blog 1: De dag start   Hoi allemaal ik ben Ellenora en dit is de eerste Agora-blog. Vandaag gaan we het over de dagstart hebben. Maar eerst vertel ik kort iets over deze blog.  De Agora-blog Dit is dus de Agora-blog en ik ben Ellenora en ik doe dit samen met Jill. En dit doen we voor onze challenge. We gaan beginnen met vijf blogs maken, waarin we verschillende dingen behandelen. We posten iedere week op dinsdag om 12.00 uur een nieuwe blog. Met onze blog willen we informatie over Agora delen die je niet tijdens de open dag of de meeloopdag meekrijgt of kan zien en de keuze voor een middelbare school makkelijker maakt. En dan nu over de dagstart. De dagstart Een dagstart is zoals je al dacht de start van de dag! De dagstart begint om negen uur en is meestal tot half tien. De dagstart doe je met je coachgroep. Meestal doet de coach de dagstart, maar 2 tot 3 keer per week doet een van de leerlingen dat. Als de coach de dagstart doet, worden meestal deze dingen behandeld. Als een leerling een challenge heeft afgerond wordt die soms gepresenteerd en soms wordt er een spelletje gedaan of is er een discussie. Er wordt ook vaak een filmpje gekeken en de meeste mededelingen worden tijdens de dagstart gedaan.  Vandaag deed Jill de dagstart. Zij had voor het eind van de challenge 'Hoe schilder ik een landschap?' de dagstart gedaan. Eerst legde Jill uit hoe je een landschap moest schilderen en toen gingen we allemaal zelf een landschap schilderen. Nu Jill zelf   Hoi, ik ben Jill. Ik heb de dagstart gedaan over het schilderen van een landschap. Het was heel erg leuk om alles voor te bereiden. Eerst ging ik bijvoorbeeld alles opzoeken wat ik geleerd had in mijn challenge. Daarna ga je een presentatie maken en/of een filmpje zoeken.Toen ging ik voor deze dagstart de kleine plankjes, de verf en de kwasten pakken. Daarna heb ik spiekbriefjes gemaakt en afdekkingen voor de tafel geregeld. Toen was het zo ver. Ik heb mijn dag start gepresenteerd en het was echt heel leuk. Dit is wat we hebben gemaakt: Dit was de eerste blog. We hopen dat je het leuk vond. De volgende blog komt op dinsdag 17 maart. Tot de volgende keer! Groetjes Jill en Ellenora Meer weten over Agora? Je leest het op de Agora-pagina van onze website!        
Lees meer

Filmpje sportklas

10 maart
Vanaf volgend schooljaar start de sportklas op onze vmbo locatie Landeweer. Wil je alvast een beetje een indruk hiervan krijgen? Kijk dan dit Youtube filmpje.        
Lees meer

Aanmelden voor het Liemers College

05 maart
Afgelopen week konden jij en je ouders jou op locatie inschrijven op het Liemers College tijdens een van de inschrijfavonden. De deadline voor aanmeldingen voor leerjaar 1 is 15 maart 2020. Heb je de inschrijfavonden gemist? Geen probleem! Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden voor het Liemers College. Aanmelden Liemers College – regulier Om je aan te melden voor het Liemers College moeten jouw ouders het aanmeldformulier volledig invullen en ondertekend naar ons terugsturen. Je kunt het aanmeldformulier hier downloaden om uit te printen. Het ingevulde en ondertekende formulier kunnen je ouders opsturen naar: Liemers College Postbus 412 6900 AK Zevenaar Aanmelden Liemers College – Sportklas Landeweer Wil jij graag naar de Sportklas op Landeweer? Hier kun je het aanmeldticket voor de Sportklas downloaden. De aanmelding voor de Sportklas is pas compleet als jouw ouders het reguliere aanmeldformulier voor het Liemers College volledig ingevuld en ondertekend opgestuurd hebben. De ingevulde en ondertekende formulieren voor de Sportklas en het Liemers College kunnen je ouders opsturen naar: Liemers College Postbus 412 6900 AK Zevenaar Aanmelden Liemers College – Agora Als je je aan wilt melden voor Agora, moet je eerst deelnemen aan de intakeprocedure. Deze procedure bestaat uit een meeloopdag en een intakegesprek. Na een positieve beoordeling door jou en de school, word je definitief aangenomen. Via dit formulier kun je je aanmelden voor de intakeprocedure. Heb je nog vragen over jouw aanmelding? Neem dan gerust contact op met de locatie waar jij naartoe wilt. Tot ziens op het Liemers College!
Lees meer

Inschrijf- en informatieavond Liemers College

02 maart
Op dinsdag 3 en woensdag 4 maart organiseren wij extra avonden ter voorbereiding op de deadline voor aanmelding op 15 maart 2020. We nodigen jou en je ouders van harte uit voor (een van) de avonden! Tijdens een speciale inschrijfavond kunnen jouw ouders jou op locatie direct aanmelden voor het Liemers College. Het leuke is dat je zo nog even de locatie kunt zien waar jij straks naar school gaat. Op Landeweer is er aansluitend aan de inschrijfavond een informatieavond over de Sportklas. Vanaf komend schooljaar start er op Landeweer een Sportklas. De sportklas is een gewone klas, waarin sport - naast leren – een belangrijke plaats inneemt. Je leert meer over sporten die je al kent en maakt kennis met sporten die je nog niet kent. Hieronder zie je wanneer je waar terecht kunt. Aanmelden voor een inschrijfavond en/of de informatieavond kan hier. We kijken ernaar uit jullie te ontvangen! AGENDA 3 maart Inschrijfavond locatie Landeweer - 18.30 tot 19.30 uur Informatieavond Sportklas Landeweer - 19.45 tot 20.30 uur 4 maart Inschrijfavond locatie Didam - 18.30 tot 19.30 uur 4 maart Inschrijfavond locatie Zonegge - 18.30 tot 19.30 uur 4 maart Inschrijfavond locatie Heerenmäten - 18.30 tot 19.30 uur
Lees meer