Het Liemers College laat je groeien

Het Liemers College is een bruisende school voor voortgezet onderwijs. We hebben alle opleidingen: vmbo-sbb, vmbo-bb, vmbo-kb, mavo, havo, vwo, atheneum en gymnasium. De onderwijsvisie van het Liemers College is vastgelegd in het schoolplan 2015-2020, dat als motto heeft: ‘Het Liemers College laat je groeien’. De individuele leerling staat centraal. Iedere leerling werkt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo aan persoonlijke leerdoelen. We betrekken ouders actief bij de schoolontwikkeling en het leersucces van hun kind. 

Meer informatie over het aanmelden van nieuwe leerlingen

Bureau Halt op bezoek

27 november
De (online) veiligheid van onze leerlingen is belangrijk voor ons. In dat kader zijn er regelmatig gastlessen op school. Dit keer waren de tweede klassen van onze locatie Didam aan de beurt.
 
De leerlingen van de tweede klassen in Didam hebben een gastles gevolgd van Bureau Halt over Online Veiligheid. Ze hebben geleerd hoe zij zichzelf op internet kunnen beschermen en wat er strafbaar is als het gaat om het delen en uploaden van foto's en filmpjes. Wat betekent het voor een jongen of meisje als er ongewild foto's of filmpjes worden gedeeld op internet? De leerlingen weten nu dat de gevolgen op persoonlijk niveau zeer ernstig kunnen zijn. De les gaf veel antwoorden op vragen over online veiligheid, maar riep ook vragen op. Sommige leerlingen hebben zelfs hun Whatsapp berichten laten lezen om te kijken of er bij sommige gesprekken geen sprake is van strafbaar gedrag.  Iedereen is in ieder geval aan het denken gezet!
 

Beroepenmarkt mavo 2

15 november

Donderdag 14 november bruiste het van de activiteit op locatie Zonegge.

Er waren namelijk wel 30 verschillende beroepen aanwezig in de aula op de beroepenmarkt voor de leerlingen van mavo 2 uit Didam en Zonegge. De ca.150 leerlingen liepen in drie rondes over de markt en hadden daar ieder vier gesprekken. Voor drie van die gesprekken hadden ze zich van te voren ingeschreven het vierde gesprek mochten ze ter plekke beslissen.

De leerlingen hebben zich de afgelopen weken in het mentor- of coachuur voorbereid op deze markt en dat was goed te merken. We kregen als feedback van de professionals dat de leerlingen goede vragen stelden en erg gemotiveerd en geïnteresseerd bij hen aan tafel zaten.

Direct na afloop van de gespreksrondes hebben de leerlingen ook een kleine enquete ingevuld. Hieruit werd ook duidelijk dat de leerlingen het een erg leuk en leerzaam evenement vonden, "het was veel leuker dan ik had verwacht".

Zelfs de pers was erbij, lees hier het artikel dat de Gelderlander er vandaag over publiceerde. Als de link niet werkt kopieer dan de volgende url in uw browser https://www.gelderlander.nl/montferland/speeddaten-tijdens-de-beroepenbeurs-op-het-liemers-college-ik-wil-wel-genoeg-verdienen~ac39710f/

Namens alle leerlingen van de tweede klas mavo willen wij alle professionals, bedrijven en instellingen die aan dit evenement deelnamen nogmaals heel hartelijk bedanken.

Informatieavond Topklas

13 november

Op 27 november 2019 om 19.30 uur is er op locatie Heerenmäten een informatieavond over de Topklas. De Topklas is een VWO+ programma waarin vrijwel alle vakken verdieping in hun lesprogramma aanbieden voor leerlingen die daarvoor kiezen. Dit kan zijn in de vorm van andere lesstof, andere opdrachten, meer zelfstandigheid of een grotere keuzevrijheid.

Op de informatieavond zijn geïnteresseerde ouders, maar vooral geïnteresseerde kinderen uit groep 8 van harte welkom. We starten met de algemene informatie over de Topklas. Vervolgens gaan de kinderen met leerlingen uit Topklas 1 t/m 3 in gesprek en kunnen ouders meeluisteren en vragen stellen.

Aanmelden voor deze informatieavond is niet nodig. 

Tot de 27e!

Jaarkalender vrije dagen en vakanties

12 november

Op vrijdag 15 november is onze school gesloten in verband met een studiedag voor het personeel. Dit betekent dat leerlingen deze dag geen school hebben.

Dit schooljaar zijn er nog drie andere studiedagen gepland. Deze studiedagen en overige vrije dagen en vakanties zijn te vinden in de ‘Jaarkalender vrije dagen en vakanties 2019-2020’. Handig om uit te printen en thuis op te hangen.

Bovengenoemde dagen en overige agenda-items zijn eveneens terug te vinden in de complete jaaragenda van onze school. Deze agenda is beschikbaar via Leerlingenweb en het Ouderportaal.

5 Jaar Technoplaza op Landeweer

07 november

Alweer 5 jaar heeft onze locatie Landeweer het technieklokaal Technoplaza (http://lctechnoplaza.nl) ‘in huis’. Jaarlijks bezoeken ruim 1.400 basisschoolleerlingen het lokaal, waar zij op speelse en creatieve wijze kennis maken met techniek. Dinsdag 5 november jl. hebben de initiatiefnemers, waaronder het Liemers College, hun handtekening onder het convenant gezet. Daarmee zeggen zij ‘ja’ voor nog eens 5 jaar Technoplaza.

De Gelderlander schreef er een mooi artikel over: 

https://www.gelderlander.nl/zevenaar/een-mini-stoplicht-maken-bij-technoplaza-techniekles-voor-1-400-basisschoolleerlingen~a0913d43/

Met dank aan IKC De Tamboerijn voor de foto.