Het Liemers College laat je groeien

Het Liemers College is een bruisende school voor voortgezet onderwijs. We hebben alle opleidingen: vmbo-sbb, vmbo-bb, vmbo-kb, mavo, havo, vwo, atheneum en gymnasium. De onderwijsvisie van het Liemers College is vastgelegd in het schoolplan 2015-2020, dat als motto heeft: ‘Het Liemers College laat je groeien’. De individuele leerling staat meer dan ooit centraal. Iedere leerling werkt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo aan persoonlijke leerdoelen. We betrekken ouders actief bij de schoolontwikkeling en het leersucces van hun kind. Het schoolplan wordt uitgebreid toegelicht in de vijf speerpunten hierboven. Meer informatie per locatie is te vinden onderaan deze pagina.

Meer weten over het Liemers College? Mail of bel: 0316 – 583 800. Of download de algemene brochure.

Bij onvolkomenheden, fouten, tips of aanvullingen die de kwaliteit en inhoud van deze website kunnen verbeteren, mail de webmaster.

Aanmelding nieuwe leerlingen

Voor meer informatie over het aanmelden van nieuwe leerlingen klik hier.

Liemers College laat leerling zelf bepalen hoe en wat hij leert

02 januari

Per 1 augustus 2018 geeft het Liemers College circa 30 leerlingen de kans om samen met hun coaches hun eigen leertraject volledig zelf te bepalen. Dit gebeurt vanuit het Agora-principe. Het Liemers College is daarmee de eerste school in de regio die op deze manier werkt.

Meer informatie over Agora Liemers

Liemers College zet 100 procent in op d&p

05 juli

Met als titel ‘Liemers College zet 100 procent in op d&p’ heeft de projectwebsite Nieuw vmbo een uitgebreid artikel gepubliceerd over de manier waarop het Liemers College het nieuwe vak ‘dienstverlening & producten’ (d&p) vormgeeft. De leraren Marenka van Toor en Tim Scheerder, sectorleider Eline van der Zeyst en de leerlingen Faith Versluijs en Chayenne Otermann komen aan het woord.

Bring Your Own Device (BYOD)

06 mei

Op het Liemers College is ICT erg belangrijk. Het maakt zelfstandig werken beter mogelijk. Bovendien zijn veel lesmethoden online beschikbaar. Op onze school gebruiken leerlingen hun eigen laptop of tablet (BYOD). Dat vinden ze prettig en het is ook makkelijker, omdat ze dan in een andere leerruimte of thuis meteen kunnen doorgaan met hun werk. In de lessen bepaalt de leraar wanneer de leerlingen hun device mogen gebruiken.

Hier vindt u meer informatie over de criteria voor het aanschaffen van een eigen device.