Beroepenmarkt mavo 2

Donderdag 14 november bruiste het van de activiteit op locatie Zonegge.

Er waren namelijk wel 30 verschillende beroepen aanwezig in de aula op de beroepenmarkt voor de leerlingen van mavo 2 uit Didam en Zonegge. De ca.150 leerlingen liepen in drie rondes over de markt en hadden daar ieder vier gesprekken. Voor drie van die gesprekken hadden ze zich van te voren ingeschreven het vierde gesprek mochten ze ter plekke beslissen.

De leerlingen hebben zich de afgelopen weken in het mentor- of coachuur voorbereid op deze markt en dat was goed te merken. We kregen als feedback van de professionals dat de leerlingen goede vragen stelden en erg gemotiveerd en geïnteresseerd bij hen aan tafel zaten.

Direct na afloop van de gespreksrondes hebben de leerlingen ook een kleine enquete ingevuld. Hieruit werd ook duidelijk dat de leerlingen het een erg leuk en leerzaam evenement vonden, "het was veel leuker dan ik had verwacht".

Zelfs de pers was erbij, lees hier het artikel dat de Gelderlander er vandaag over publiceerde. Als de link niet werkt kopieer dan de volgende url in uw browser https://www.gelderlander.nl/montferland/speeddaten-tijdens-de-beroepenbeurs-op-het-liemers-college-ik-wil-wel-genoeg-verdienen~ac39710f/

Namens alle leerlingen van de tweede klas mavo willen wij alle professionals, bedrijven en instellingen die aan dit evenement deelnamen nogmaals heel hartelijk bedanken.

« Terug