Havo

Havo kun je bij ons volgen op twee locaties: in Didam en op locatie Heerenmäten in Zevenaar. Havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Bij ons op de havo word je voorbereid op een studie aan het hbo, het hoger beroepsonderwijs. Ook kun je met een havo-diploma doorstromen naar het vwo. Weet je nu nog niet welke studie je wilt gaan volgen? Dat is heel logisch en ook helemaal niet erg. Wij helpen jou te ontdekken wat je leuk vindt en wat je talenten zijn.

Hoe ziet de havo er bij ons uit?

Bij ons op de havo volg je de eerste drie jaar een breed pakket aan vakken. Aan het einde van het derde jaar kies je een profiel. Je kunt kiezen uit de volgende profielen:

  • Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

Vanaf het vierde leerjaar volg je een aantal verplichte vakken, je profielvakken en een aantal keuzevakken. Door het volgen van een bepaald profiel, bereid je je al een beetje voor op je vervolgopleiding. Het kiezen van een profiel en keuzevakken is dan ook best lastig. Gelukkig kan de decaan jou hierbij helpen. De decaan kan advies geven en kijkt daarbij welke vakken het beste aansluiten bij jouw wensen voor de toekomst.

Brede brugklas

Als je naar de middelbare school gaat, ben je nog volop in ontwikkeling. Het is dan niet altijd makkelijk om meteen te bepalen welk niveau het beste bij jou past. In de brede brugklas krijg je meer tijd om erachter te komen op welk niveau jij het lekkerst in je vel zit en het beste presteert. In de brede brugklas zitten mavo-, havo- en vwo-leerlingen bij elkaar in de klas. Eigenlijk zoals het op de basisschool ook is. Na twee jaar besluit je, samen met je ouders en de school, op welk niveau jij verder gaat.

Is de brede brugklas iets voor jou? Dan kun je in Didam naar school, want daar kom je de eerste twee jaar in een brede brugklas. Wil je meer weten over de brede brugklas? Kijk dan bij onze veel gestelde vragen of neem contact met ons op!

Is de brede brugklas niets voor jou en wil je meteen naar de havo? Dat kan! Je kunt dan naar onze locatie Heerenmäten in Zevenaar.

Extra ondersteuning

Onze docenten geven je veel persoonlijke aandacht. Ze luisteren goed naar je en houden in de gaten of je het fijn hebt op school. Soms kun je nog net een beetje extra hulp gebruiken. We helpen je dan graag. Op onze pagina ‘Begeleiding en ondersteuning’ kunnen jij en je ouders lezen welke extra ondersteuning wij bieden.