Mavo

Op onze locatie Zonegge in Zevenaar en op onze locatie in Didam kun je de mavo doen. Bij ons op de mavo word je voorbereid om een mbo-opleiding te gaan volgen. Je kunt met een mavo-diploma ook naar 4-havo, ter voorbereiding op het hbo. De mavo en het mbo bereiden je voor op het beroep dat je later wilt gaan doen. Weet je nu nog niet wat je wilt gaan doen? Dat is heel logisch en ook helemaal niet erg. Wij helpen jou te ontdekken wat je leuk vindt en wat je talenten zijn.

Hoe ziet de mavo er bij ons uit?

Als je bij ons de mavo doet, krijg je voornamelijk theorievakken. Daarnaast leer je veel zelfstandig werken, plannen en samenwerken.

In de eerste en tweede klas krijg je een breed aanbod aan vakken. In de tweede klas kies je een vakkenpakket dat je in leerjaar 3 en 4 gaat volgen. Dit vakkenpakket is alvast een voorbereiding op je vervolgopleiding. Weet je nog helemaal niet wat je leuk vindt? Geen zorgen, er zijn genoeg mensen bij ons op school die jou kunnen helpen in jouw keuze. Bijvoorbeeld de decaan. Met de decaan ga je in gesprek over jouw keuze voor het pakkenpakket. De decaan kan jou advies geven en kijkt daarbij welke vakken het beste aansluiten bij jouw wensen voor de toekomst.

Mavo en mavo-beroepsgericht

Op het Liemers College maken wij onderscheid tussen mavo en mavo-beroepsgericht. In Didam en op locatie Zonegge kun je de mavo volgen, ook wel vmbo-t genoemd. Dit is de theoretische leerweg, waarbij je uiteindelijk examen doet in zes algemene vakken. Je hebt geen beroepsgerichte vakken.

Op Zonegge kun je ook kiezen voor mavo-beroepsgericht. Bij mavo-beroepsgericht volg je een gemengde leerweg, een combinatie van theoretisch en praktisch. Als je kiest voor mavo-beroepsgericht krijg je 5 of 6 algemene vakken en het vak Dienstverlening & Producten. Dit laatste vak is een beroepsgericht vak.

Met zowel een mavo-diploma als een diploma mavo-beroepsgericht kun je naar het mbo of naar havo-4.

Brede brugklas

Als je naar de middelbare school gaat, ben je nog volop in ontwikkeling. Het is dan niet altijd makkelijk om meteen te bepalen welk niveau het beste bij jou past. In de brede brugklas krijg je meer tijd om erachter te komen op welk niveau jij het lekkerst in je vel zit en het beste presteert. In de brede brugklas zitten mavo-, havo- en vwo-leerlingen bij elkaar in de klas. Eigenlijk zoals het op de basisschool ook is. Na twee jaar besluit je, samen met je ouders en de school, op welk niveau jij verder gaat.

Is de brede brugklas iets voor jou? Dan kun je in Didam naar school, want daar kom je de eerste twee jaar in een brede brugklas. Wil je meer weten over de brede brugklas? Kijk dan bij onze veel gestelde vragen of neem contact met ons op!

Is de brede brugklas niets voor jou en wil je meteen naar de mavo? Dat kan! Je kunt dan naar onze locatie Zonegge in Zevenaar.

Extra ondersteuning

Onze docenten geven je veel persoonlijke aandacht. Ze luisteren goed naar je en houden in de gaten of je het fijn hebt op school. Soms kun je nog net een beetje extra hulp gebruiken. We helpen je dan graag. Op onze pagina ‘Begeleiding en ondersteuning’ kunnen jij en je ouders lezen welke extra ondersteuning wij bieden.