Vmbo basis en vmbo kader

Op locatie Landeweer in Zevenaar kun je vmbo basis en vmbo kader volgen. Vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Bij ons op het vmbo word je voorbereid om een mbo-opleiding te gaan volgen. Het vmbo en het mbo bereiden je voor op het beroep dat je later wilt gaan doen. Weet je nu nog niet wat je wilt gaan doen? Dat is heel logisch en ook helemaal niet erg. Wij helpen jou te ontdekken wat je leuk vindt en wat je talenten zijn.

Hoe ziet het vmbo er bij ons uit?

Je krijgt bij ons op school meteen vanaf leerjaar 1 een brede opleiding. Je volgt allerlei praktijkvakken en je leert vaardigheden die belangrijk zijn voor het mbo. Je leert vooral door te doen en te ontdekken.

Op het Liemers College hebben we de brede basisopleiding ‘Dienstverlening en producten’ D&P). In het eerste en tweede leerjaar maak je al kennis met D&P, bijvoorbeeld door oriëntatiedagen en projectweken. In de derde en vierde klas volg je het profiel D&P en kies je aanvullend vier keuzevakken uit verschillende vakgebieden; bouwen, maken, vervoeren, ondernemen, bewegen en (ver)zorgen. Als je al weet welke opleiding je op het mbo wilt doen of welk werk je later wilt gaan doen, dan kun je je specialiseren. Je kiest dan vakken die passen bij je vervolgopleiding. Weet je het nog niet wat je na de middelbare school wilt gaan doen? Dat is helemaal niet erg! Bij D&P kun je kiezen uit heel veel verschillende vakken. Zo kun je ontdekken welke talenten en interesses je hebt. 

Meer weten over D&P? Je leest het op de speciale D&P website van het Liemers College. Benieuwd welke vakken je in het derde en vierde jaar kunt volgen? Je leest het in het informatieboekje D&P keuzenmodulen

Naast de praktijkvakken, heb je ook theoretische vakken zoals Engels, wiskunde en Nederlands.

Aan het einde van het vierde jaar doe je eindexamen. Met een vmbo-diploma basis of kader kun je doorstromen naar het MBO. Hier kun je het beroep leren dat het best bij jou past.

Sportklas

Vanaf schooljaar 2020-2021 start er op Landeweer een Sportklas. Ben jij gek op sport en wil je meer leren over sport? Dan is de Sportklas echt iets voor jou!

De sportklas is een gewone klas, waarin sport - naast leren – een belangrijke plaats inneemt. Je leert meer over sporten die je al kent en maakt kennis met sporten die je nog niet kent. De nieuwe sporten zijn sporten die tijdens de gymlessen van een normale klas niet of nauwelijks worden aangeboden. Je volgt zowel binnen als buiten de school lessen. Zo kan het zijn dat je de ene dag op school sport en de andere dag ergens een sportclinic volgt. Samenwerking en uitdaging staan centraal. Je hoeft niet meteen alle sporten goed te kunnen, maar er wel voor open staan om nieuwe dingen te leren.

Wil je meer weten over de Sportklas? Neem dan gerust contact met ons op!

Wil je graag naar de Sportklas op Landeweer? Hier lees je hoe je je aan kunt melden.

Extra ondersteuning

Onze docenten geven je veel persoonlijke aandacht. Ze luisteren goed naar je en houden in de gaten of je het fijn hebt op school. Soms kun je nog net een beetje extra hulp gebruiken. We helpen je dan graag. Op onze pagina ‘Begeleiding en ondersteuning’ kunnen jij en je ouders lezen welke extra ondersteuning wij bieden.