Een gewone school, met bijzondere dingen!

Elke leerling gaat het liefst naar een school waar hij/zij zich veilig voelt. Jij vast en zeker ook! En dat is ook een school waar je vrienden maakt, leuke docenten hebt en waar je goed leert. Net als alle andere scholen, is het Liemers College gewoon een goede school. Maar wij bieden onze leerlingen wel bijzondere dingen. Op het Liemers College doen wij namelijk extra ons best voor onze leerlingen.  

Onze kernwaarden

Een aantal zaken vinden wij extra belangrijk. Die zaken maken samen onze school. Zo staan wij open voor fouten, tenslotte zijn wij een school waar je bent om te leren. Wij verwachten respect voor elkaar en als je ergens mee zit, kun je terecht bij jouw mentor. Ook is het Liemers College een bruisende school, met tal van activiteiten. En hoewel wij 4 locaties hebben, is onze school ‘klein en fijn’. Kleinschalig onderwijs noemen wij dat. Wil je meer over onze kernwaarden weten? Bekijk dan de pagina ‘Wat wij belangrijk vinden’.

Visie op de toekomst

Het Liemers College heeft een duidelijk visie op onderwijs. Deze staat in het schoolplan. Het huidige schoolplan ‘Van aanbod naar aandacht’ loopt nog tot en met 2020. Ieder schooljaar zetten we stappen in de realisatie van onze doelen en ambities en ieder jaar evalueren we de voortgang. In het schooljaar 2019 – 2020 werken we aan het nieuwe schoolplan. Hierbij betrekken we leerlingen, medewerkers en ouders. 

Platte organisatie

Het Liemers College kent een ‘platte’ organisatie. Dat past ook bij onze kleinschaligheid. Hierdoor zijn de lijnen kort. Elke locatie heeft een onderwijsdirecteur. De algemene directie is verantwoordelijk voor het onderwijskundig beleid en de dagelijkse leiding. Het Liemers College maakt deel uit van de onderwijsgroep Quadraam. Hier zijn nog 13 andere scholen in het voortgezet onderwijs bij aangesloten.