Ouders groep 8

Volgend schooljaar gaat uw zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs. Een grote, nieuwe stap. Het is dan fijn als u als ouder goed geïnformeerd bent over deze nieuwe fase in het leven van uw kind. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de overstap van uw kind naar het Liemers College.

Informatieavonden

Ieder jaar organiseren wij informatieavonden voor ouders van kinderen in groep 8, om hen te informeren over het voortgezet onderwijs in het algemeen en over het onderwijs op onze school in het bijzonder. Dit jaar waren de avonden op maandag 21 oktober 2019 en op woensdag 23 oktober 2019. De presentaties die tijdens de informatieavonden gegeven zijn, kunt u hieronder downloaden.

Centrale presentatie - Leren op het Liemers College

Presentatie locatie Landeweer

Presentatie locatie Zonegge

Presentatie locatie Heerenmäten

Presentatie locatie Didam en Q&A brede brugklas

Informatie Agora

Kennismakingslessen

Op maandag 18 november 2019 nodigen wij achtstegroepers en hun groepsleerkrachten van harte uit om in twee kennismakingslessen kennis te maken met het onderwijs op het Liemers College. Alle basisscholen in de omgeving hebben hier een uitnodiging voor ontvangen. Leerkrachten kunnen zichzelf en de kinderen inschrijven voor een locatie (Didam of Heerenmäten) en een tijdvak.

Houd onze website in de gaten voor een sfeerimpressie van de kennismakingslessen!

Informatieavond Topklas

Op 27 november 2019 om 19.30 uur is er op locatie Heerenmäten een informatieavond over de Topklas. De Topklas is een VWO+ programma waarin vrijwel alle vakken verdieping in hun lesprogramma aanbieden voor leerlingen die daarvoor kiezen. Dit kan zijn in de vorm van andere lesstof, andere opdrachten, meer zelfstandigheid of een grotere keuzevrijheid.

Op de informatieavond zijn geïnteresseerde ouders, maar vooral geïnteresseerde kinderen uit groep 8 van harte welkom. We starten met de algemene informatie over de Topklas. Vervolgens gaan de kinderen met leerlingen uit Topklas 1 t/m 3 in gesprek en kunnen ouders meeluisteren en vragen stellen.

Open dag

Op zaterdag 25 januari 2020 van 13.00 tot 17.00 uur openen al onze locaties hun deuren. Wees welkom ontdek samen met uw kind het Liemers College!

Bezoek basisscholen door brugklassers

Van 8 t/m 14 januari 2020 bezoeken brugklassers van het Liemers College de basisscholen in de regio. Zij vertellen over hoe zij het Liemers College ervaren en zijn er vooral om vragen van uw kind te beantwoorden. Op onze school doen we immers alles samen.

Kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers

Op 24 juni 2020 is er een kennismakingsmiddag voor onze nieuwe brugklassers. Tijdens deze middag maakt uw kind kennis met de nieuwe klas en de mentor. Wij hebben begrepen dat sommige basisscholen 24 juni op schoolkamp zijn. Uiteraard kijken wij voor deze leerlingen naar een andere mogelijkheid tot kennismaken.

Belangrijke contactgegevens

Contactpersonen basisscholen

Montferland en Doesburg: Marianne Hoveijn (m.hoveijn@liemerscollege.nl)

Gemeente Zevenaar en Duiven: Martina Geurds (m.geurds@liemerscollege.nl)

Locatie Didam (mavo, havo, vwo-onderbouw)

Dijksestraat 12

6942 GC Didam

adm.didam@liemerscollege.nl

0316 - 58 38 00

Locatie Landeweer (vmbo-bb en vmbo-kb)

Stationspoort 36

6902 KG Zevenaar

adm.landeweer@liemerscollege.nl

0316 - 58 38 00

Locatie Zonegge (mavo en Agora)

Zonegge 07-09

6903 EP Zevenaar

adm.zonegge@liemerscollege.nl

0316 - 58 38 00

Locatie Heerenmäten (havo en vwo)

Heerenmäten 6

6904 GZ Zevenaar

adm.heerenmaten@liemerscollege.nl 

0316 - 58 38 00