Peer2Peer

Op het Liemers College werken wij met Peer Support. Dat houdt in dat leerlingen met en van elkaar leren. Peers spreken dezelfde taal, zijn direct in hun communicatie, delen gemakkelijk hun ervaringen en zijn elkaars rolmodel. Leerlingen komen elkaar in de gangen, de aula en op het plein elke dag weer tegen, daardoor kunnen ze elkaar vaak sneller begrijpen en beter helpen. Dat is de kracht van Peer support. Op het Liemers College werken we met twee Peer rollen: de Peer Tutor en de Peer Leader.

De Peer Leader vangt de nieuwe lichting brugklassers op, helpt ze de weg in de school te ontdekken en is een extra aanspreekpunt. Op die manier is de Leader de grote broer of zus van de brugklasleerling.

De Peer Tutor coacht leerlingen met een achterstand in een bepaald vak. De Tutor spijkert bij, ondersteunt bij het maken van huiswerk en helpt bij de voorbereiding op toetsen en presentaties.

Peer2Peer, waarom eigenlijk?

  • Een welkom gevoel creëren voor iedereen.
  • Samen werken aan de sfeer in de school.
  • Een manier om extra ondersteuning aan te bieden voor vakken.
  • Extra uitdaging voor talentvolle leerlingen.

Hoe werkt het?

Wil je graag een van de Peer rollen vervullen? Dan kun je je hiervoor opgeven bij een docentcoach. Na selectie word je getraind in sociale, communicatieve en begeleidingsvaardigheden. Als je de training succesvol afrondt, ontvang je het Peer2Peer certificaat.
Leerlingen die graag extra ondersteuning willen voor een bepaald vak, kunnen dit aanvragen bij de docentcoaches. Bij je mentor kun je navragen wie dat zijn voor jouw locatie.

Peer2Peer op de locatie Didam

Peer2Peer op de locatie Landeweer

Peer2Peer op de locatie Zonegge

Peer2Peer op de locatie Heerenmäten