Internationalisering

Veel vakken organiseren excursies die aansluiten op de lesstof of als onderdeel van een project. Ze gaan bijvoorbeeld in het kader van aardrijkskunde naar het Botlekgebied, met Latijn naar het Valkhof Museum in Nijmegen of met maatschappijleer naar het Binnenhof in Den Haag. Leerlingen met tekenen als examenvak komen in allerlei musea.

Museumdag voor examenkandidaten tekenen
Europese award voor Roberto Breeveld

Buitenlandse reizen

De buitenlandse reis in het voorexamenjaar is voor veel leerlingen hét hoogtepunt van hun middelbareschooltijd. We gaan naar grote steden, maar ook op survival of op zeilkamp. De klassieke talen organiseren uitstapjes naar ‘Romeinse’ steden als Nijmegen, Xanten, Trier en natuurlijk Rome zelf. Deelnemers aan kenniswedstrijden kunnen zelfs in een ver buitenland als China terechtkomen.

Mijn grenzen heb ik zeker verlegd
Excursie naar Lille en Ieper
Een school schilderen in Gambia
Projectweken Heerenmäten: cultuurhistorisch of actief
Projectweken Landeweer: dicht bij huis of ver weg
Heerlijk weer in Tsjechië

Uitwisselingen

Het Liemers College heeft uitwisselingen met scholen in Emmerich en Weilburg (Duitsland), Mátèszalka (Hongarije) en Palermo (Italië). Onze leerlingen gaan daar naartoe of treden op als gastheer/vrouw wanneer tijdens het tegenbezoek. De locatie Landeweer doet mee aan ‘Learning Circles’, een project waarbij leerlingen van scholen uit allerlei landen via opdrachten met elkaar communiceren en discussiëren over thema's. Ook zijn er e-mailprojecten met buitenlandse scholen.

Een topweek in Palermo