Leren buiten de school

Leerlingen op het Liemers College volgen niet alleen onderwijs op school, maar zeker zo belangrijk (en leuk) zijn de activiteiten, excursies en reizen in binnen- en buitenland.

Veel vakken organiseren excursies die aansluiten op de lesstof of als onderdeel van een project. Ze gaan bijvoorbeeld in het kader van aardrijkskunde naar het Botlekgebied, met Latijn naar het Valkhof Museum in Nijmegen of met maatschappijleer naar het Binnenhof in Den Haag. Leerlingen met tekenen als examenvak komen in allerlei musea.

Buitenlandse reizen

De buitenlandse reis in het voorexamenjaar is voor veel leerlingen hét hoogtepunt van hun middelbareschooltijd. We gaan naar grote steden, maar ook op survival of op zeilkamp. De klassieke talen organiseren uitstapjes naar ‘Romeinse’ steden als Nijmegen, Xanten, Trier en natuurlijk Rome zelf. Deelnemers aan kenniswedstrijden kunnen zelfs in China terechtkomen.

Uitwisselingen

Het Liemers College heeft uitwisselingen met scholen in Emmerich  en Weilburg (Duitsland), Mátészalka (Hongarije) en Palermo (Italië). Onze leerlingen gaan daar naartoe of treden op als gastheer/-vrouw wanneer leerlingen van de buitenlandse school hierheen komen. Ook doen de verschillende locaties mee aan digitale uitwisselingsprojecten, waarbij leerlingen van scholen uit allerlei landen via opdrachten met elkaar communiceren en discussiëren over thema’s. Dit zijn bijvoorbeeld op de locatie Heerenmäten eTwinning-projecten en op de andere locaties Learning Circles.

Een topweek in Palermo (oktober 2017)

Erasmus+

Het Liemers College doet mee aan Erasmus+, een initiatief van de Europese unie dat leerlingen en leraren de kans biedt om kennis en ervaring op te doen in andere EU-landen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een uitwisseling over een bepaald thema (zoals immigratie in het schooljaar 2017-2018). Ze denken met minstens 2 scholen uit Europa na over het onderwerp en bezoeken elkaars school. 

Suzanne Sassen (projectcoördinator Erasmus+): “Door onderwerpen in verschillende landen te onderzoeken, krijgt de leerling inzicht in de overeenkomsten en verschillen tussen landen. Dat ze dan ook naar een land afreizen en in een gastgezin verblijven, maakt de ervaring compleet.”

Europese award voor Roberto Breeveld (juli 2017)