Extra uitdagingen

Voor havo- en vwo-leerlingen die meer kunnen en/of willen dan het normale onderwijsprogramma, zijn er op het Liemers College volop mogelijkheden om zich extra te ontplooien, zowel binnen als buiten de lessen. Excellentie wordt gestimuleerd op het Liemers College.

Topklas/Radboud Universiteit

De topklas in de vwo-onderbouw is bij uitstek bedoeld voor excellente leerlingen. In deze klas gebruiken we de ervaringen die we hebben opgedaan met het verzorgen van onderwijs voor hoog- en meerbegaafde leerlingen. In de Topklas kies je per vak of je het reguliere of het verrijkte programma volgt. Meer informatie staat in de folder en in de schoolgids. In de bovenbouw hebben we samen met de Radboud Universiteit een plusprogramma voor excellente leerlingen. Natuurlijk benutten we de mogelijkheden die de overheid biedt op het gebied van verrijking en versnelling.

Twee masterclasses van professor Verbeek

Bètaonderwijs

We stimuleren havo- en vwo-leerlingen om bètavakken/opleidingen te kiezen. Dat doen we door voorlichting te geven, maar natuurlijk vooral tijdens de lessen. In de onderbouw hebben we wiskunde, nasktec (natuurkunde, scheikunde en techniek) en bizo (biologie en verzorging). In de bovenbouw kun je ook nog wiskunde D, informatica en natuur, leven & technologie (nlt) kiezen. Wiskunde D is een uitstekende voorbereiding op een technische studie. Bij nlt maak je kennis met onderdelen van bètavakken die in de reguliere lessen niet aan bod komen. Nlt is een goede keuze als je een vervolgstudie kiest die een natuurprofiel vereist.

Naar Thailand voor een wiskundewedstrijd
Wiskunde D: lijkt moeilijk, maar valt wel mee
Nlt: goede voorbereiding op bètastudie

Veel keuzevrijheid

Het Liemers College onderscheidt zich door de grote keuzevrijheid in de tweede fase. In het vrije deel kun je interessante vakken uit een ander profiel kiezen of een extra keuzevak erbij nemen. Zowel wiskunde D, informatica of nlt voor de bètaliefhebber. Verder hebben we Spaans Elementair en Cambridge Engels. Filosofie en informatica worden grotendeels online aangeboden. Je haalt de lesstof van het schoolnetwerk en enkele keren per maand is er contact met de leraar, via de webcam of op school.

Spaans Elementair: leerzaam, nuttig en leuk
Informatica: één les op school, de rest thuis
'Filosofie gaat veel dieper'
Prijs voor duurzaam oplaadbare powerbank

LCAward

De LCAward is er voor ambitieuze leerlingen die bereid zijn flink wat vrije tijd in een bijzonder project te steken. Bijvoorbeeld skiles geven aan gehandicapten in Oostenrijk, een speeltuin bouwen in Gambia of een boek schrijven. Je maakt een meerjarig plan met vier componenten: cultuur, maatschappij, sport/expeditie en onderwijs. Om mee te doen, moet je een redelijke cijferlijst hebben. Als het project slaagt, krijg je bij je diploma een award in goud, zilver of brons. Lees hier de laatste nieuwsbrief van de LCAward. Meer weten over de LCAward.

Naar Schotland voor de LCAward
Voor de LCAwards naar Tanzania