Mavo

Kennis én vaardigheden

In mavo-klassen staan vooral theorievakken op het rooster. Daarom is het belangrijk dat je leren leuk vindt. Ook is er veel aandacht voor vaardigheden zoals zelfstandig werken, plannen en samenwerken. Het mavo-onderwijs op het Liemers College is sterk gericht op het halen van je diploma. Daarmee kun je naar niveau 3 en 4 van het mbo of naar havo-4.

Talenten en interesses

In de tweede klas is het kiezen van een vakkenpakket voor in de bovenbouw en een vervolgopleiding voor in het mbo een belangrijk onderwerp. Daarbij krijg je hulp van onder anderen je mentor en de decaan. Het doel is dat je een richting kiest, die bij je talenten past en die je leuk vindt. Vanaf het schooljaar 2017-2018 staat in de tweede klas het brede basisprogramma ‘diensten & producten’ op het rooster. Tijdens deze lessen maak je kennis met de richtingen van het mbo en leer je vaardigheden die je in het mbo nodig hebt. Heel bijzonder is dat mavo-leerlingen op het Liemers College muziek als examenvak kunnen kiezen.

Cambridge Engels nu ook op het vmbo

Beroeps of theoretisch?

Eigenlijk zijn het twee leerwegen (opleidingen). Tot en met de derde klas volgen alle leerlingen de gemengde leerweg. Wie daarna een beroepsgericht vak kiest (of vanaf 2017-2018 ‘diensten & producten’) blijft in de gemengde leerweg. De overige leerlingen doen de theoretische leerweg. Het niveau is hetzelfde. Dus met gemengd kun je ook naar havo-4. Wie daarvoor kiest, krijgt extra wiskunde en kan zeven in plaats van zes examenvakken doen.

Meer weten over de mavo-bovenbouw staat in de folder Vernieuwd vmbo op het Liemers College en de schoolgids.

Lestabel mavo schooljaar 2018-2019