Steeds digitaler

Bring Your Own Device

Het onderwijs wordt steeds digitaler. Dat geldt zeker voor het Liemers College. Onze leerlingen gebruiken al enkele jaren op school hun eigen device (tablet, laptop etc.). Dat noemen we ‘Bring Your Own Device’. Leerlingen werken het liefst met hun eigen device, bijvoorbeeld om oefenprogramma’s te doen, informatie op te zoeken of de boeken te raadplegen. Ook zijn veel lesmethodes online beschikbaar. Natuurlijk bepaalt de docent wanneer je tijdens de les je device mag gebruiken. Overal op het Liemers College is wifi.

Lees hier de (verdere) toelichting op Bring Your Own Device.

Download hier de criteria voor de aanschaf van een device.

Klik hier voor het filmpje over Bring Your Own Device.

ICT-startcertificaat voor eersteklassers
Topvrouw itslearning vol lof over IT-coaches
Liemers College in jubileummagazine VO-content
Veel belangstelling voor IT-coaches
BYOD is niet meer weg te denken
Nieuw: digitaal toetsen in slotweek
Havo-4: wiskunde (bijna) zonder boeken

Itslearning

Het Liemers College gebruikt itslearning als digitale leer- en werkomgeving. Alle planningen, opdrachten, leerstof (content), instructies, toetsen, cijfers, berichten en andere hulpmiddelen worden in itslearning geplaatst. Leerlingen en ouders krijgen een inlognaam en een wachtwoord.

IT-coaches

Niet iedereen is even handig met ICT, maar op het Liemers College is dat geen probleem. Daarvoor hebben we IT-coaches. Dat zijn leerlingen die andere leerlingen en docenten helpen bij ICT-problemen, zoals het gebruik van devices en apps. Alle locaties hebben IT-coaches. Ze zijn in de pauzes bereikbaar en via hun eigen website. Daarop vind je ook allerlei handige tips en handleidingen. We streven ernaar dat in iedere klas minimaal twee IT-coaches zitten. Klik hier voor een filmpje over de IT-coaches.