Bring Your Own Device

Binnen onze school zijn digitale leermiddelen en het gebruik van laptops/tablets al een aantal jaar belangrijk voor leerlingen en medewerkers om onderwijs te krijgen en te geven. Wij willen dat ons onderwijs uitdagend is voor leerlingen, meegaat met de tijd en goed aansluit op vervolgopleiding en ontwikkelingen in de samenleving. Leerlingen maken zelf en samen met anderen hun leertaken. Zij leren deze taken te plannen en uit te voeren.

In hun privéleven maken jongeren veel gebruik van digitale hulpmiddelen, ook voor hun schoolwerk. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind thuis en op school altijd een persoonlijk digitaal device (laptop of tablet) heeft om hen te helpen te leren.

Uit onderzoek blijkt dat iemand het best en het liefst werkt met een apparaat van zijn of haar eigen keuze. Dit is positief voor het leren en de motivatie van de leerling. Daarom mag een leerling van het Liemers College zijn of haar eigen laptop of tablet kiezen en mee naar school nemen. Dat noemen we Bring Your Own Device (BYOD).

 

Wat bieden wij u?

  • Ons technisch netwerk, met een zware wifiverbinding, is op Bring Your Own Device (BYOD) berekend.
  • School levert gratis Microsoft Office voor Windows of IOS.
  • Via onze digitale werk- en leeromgeving itslearning zijn alle digitale leermiddelen te vinden (denk aan planners, leerboeken en overig digitaal lesmateriaal). Ook zijn daar opdrachten en cijfers terug te vinden.
  • Iedere locatie van het Liemers College heeft een aantal leerlingen opgeleid tot IT-coaches. Zij helpen andere leerlingen om goed, slim en beter te werken met de eigen laptop/tablet.
  • Aandacht voor mediawijsheid is uiteraard van belang om het gebruik van laptop/tablet en programma’s in goede banen te leiden.
  • Iedere leerling kan een kluisje huren.
  • Wij laten u via onze LC Courant zien wat de voordelen van ICT voor het leren en lesgeven zijn.

Kortom wij bieden applicaties, programma’s, materiaal, ruimte, faciliteiten en ondersteuning.

 


Wat vragen wij van u?

Wij verwachten dat uw kind met ingang van het nieuwe schooljaar een eigen laptop/tablet mee naar school neemt.

De minimumeisen die wij aan een laptop of tablet stellen vindt u hier.

Mogelijk heeft u thuis al een laptop of tablet. Als dat niet het geval is, vragen wij u om een (tweedehands) laptop of tablet te kopen die voldoet aan de eisen. Studywise heeft een webwinkel ingericht met apparaten die aan de minimumeisen voldoen. Via Studywise kunt u een laptop of tablet inclusief service kopen. U mag natuurlijk ook ergens anders uw aankoop doen.

Mocht het voor u niet mogelijk zijn uw kind een eigen apparaat mee te geven, verzoeken wij voor 30 juni contact op te nemen met de administratie van de locatie van de school:

Didam adm.didam@liemerscollege.nl
Heerenmaten adm.heerenmaten@liemerscollege.nl
Landeweer adm.landeweer@liemerscollege.nl
Zonegge + Agora adm.zonegge@liemerscollege.nl