Leren met laptop of tablet

Het onderwijs wordt steeds digitaler. Dat geldt zeker voor het Liemers College. In de les en bij projecten gebruik je een laptop of tablet bijvoorbeeld om oefenprogramma’s te doen, informatie op te zoeken of om de boeken te raadplegen. Ook zijn veel lesmethodes online beschikbaar.

Bring Your Own Device (BYOD)

Onze leerlingen gebruiken al enkele jaren hun eigen device (tablet, laptop etc.). Dat noemen wij: Bring Your Own Device (BYOD). Uit onderzoek blijkt namelijk dat leerlingen (en eigenlijk iedereen) het best en liefst werken met apparatuur van hun eigen keuze. Dit werkt niet alleen positief op het leren, óók stimuleert het de motivatie om te leren.

Wel geeft het Liemers College advies over de criteria waaraan jouw laptop of tablet moet voldoen (zie het document via de download-optie onderaan deze pagina).

Nieuw kopen of niet?

Als je thuis al een laptop of tablet hebt, kun je die vaak gebruiken. Is dit niet het geval? Dan vragen wij jou (of jouw ouders) om een (tweedehands) laptop of tablet te kopen die voldoet aan de eisen (zie onderaan deze pagina de download-optie voor de criteria).

Via de webwinkel van de school (Studywise) kun je een laptop of tablet kopen die aan de minimumeisen voldoet. Je mag natuurlijk ook ergens anders jouw laptop of tablet kopen.

Is het voor jou of jouw ouders niet mogelijk een eigen laptop of tablet aan te schaffen, neem dan voor 30 juni contact op met de administratie van de locatie van de school.

Wat biedt de school?

Op het Liemers College breng je zelf een laptop of tablet mee naar de les. Daarnaast biedt de school jou applicaties, programma’s, materiaal, ruimte, faciliteiten en ondersteuning op het gebied van ICT. Een aantal zaken is goed om te weten:

  • Het technisch netwerk van de school, met een zware wifiverbinding, is op Bring Your Own Device (BYOD) berekend.
  •  Het Liemers College levert gratis Microsoft Office voor Windows of IOS.
  • Via onze digitale werk- en leeromgeving Itslearning zijn alle digitale leermiddelen te vinden. Denk aan planners, leerboeken en overig digitaal lesmateriaal. Ook zijn daar opdrachten en cijfers terug te vinden.
  • Iedere locatie van het Liemers College heeft een aantal leerlingen opgeleid tot IT-coaches. Zij helpen andere leerlingen om goed, slim en beter te werken met de eigen laptop/tablet.
  • De school besteedt ook aandacht aan mediawijsheid. Dit vinden wij belangrijk om het gebruik van laptop/tablet en programma’s in goede banen te leiden.
  • Jij kunt op school een kluisje huren, om jouw tablet of laptop veilig op te bergen.

Handige documenten