Agora

Op de locatie Zonegge kun je Agora-onderwijs volgen. Dit is een relatief nieuwe onderwijsvorm. Net als in het reguliere onderwijs, werk je bij Agora toe naar een regulier diploma. Alleen de route naar dit diploma is bij Agora anders. Want wat Agora anders maakt, is dat je leert vanuit je eigen interesses.

Hoe ziet Agora er bij ons uit?

De tijden dat je bij Agora bent, zijn elke week hetzelfde. Je hebt dus geen rooster. Je bent alle dagen van 09.00 tot 14.30 uur op school. Behalve op woensdag, dan ben je om 12.00 uur uit. Je start de dag met je coachgroep, waarin jullie elkaar inspireren met bijvoorbeeld challenges of bijvoorbeeld iets wat in het nieuws is. Na een half uur gaan je zelf aan de slag met je challenge. Na de middagpauze is er iedere dag een half uur leestijd, waarbij je zelf bepaalt wat je wilt lezen. En waar. Op je eigen werkplek, lekker in de huiskamer of op een stoel voor het raam. Even jezelf opladen en inspireren om vol energie verder te gaan met je challenge.

Challenges in plaats van vakken

Het woord challenges is al meerdere keren voorbijgekomen. Maar wat houdt dat dan in, een challenge? Bij Agora werken we niet we werken niet met vakken maar met challenges. Bij deze challenges bepaal jij wat je wilt leren en hoe je dit wilt leren. Je werkt aan je challenge volgens je eigen planning en op je eigen niveau.

Kennis opdoen

Als je aan de slag gaat met een challenge, kun je op allerlei manieren aan kennis komen. Voor vakinhoudelijke kennis schakel je vakexperts in. Dit kunnen docenten zijn die op het Liemers College werken, maar óók experts van buitenaf. Je kunt workshops volgen, inspiratiesessies bijwonen en bij professionals op bezoek gaan. Allemaal om nieuwe kennis op te doen.

Persoonlijke begeleiding

De coaches van Agora begeleiden jou in je persoonlijke ontwikkeling. Samen met je coach kijk je naar je eigen werk: lig ik op schema? Wat gaat er goed? Wat kan ik beter anders doen? Je hebt altijd een vaste coach die jou persoonlijk begeleidt.

Meer Agora

Wil je meer zien van Agora? Lees dan onze laatste blog en de flyer of bekijk ons filmpje:

Agora lijkt supergaaf…

… en dat is het ook! Ben jij enthousiast over Agora en denk jij bij ons op je plek te zijn? Dan zien we je graag een keer bij ons. Je kunt je aanmelden voor de intakeprocedure. Hoe je dat doet, lees je hier.

Altijd op de hoogte?

Zit je in groep 7 en wil je op de hoogte blijven van Agora? Vul dan onderstaand formulier in. Wij geven je dan een seintje wanneer de je je kunt aanmelden voor de intakeprocedure voor schooljaar 2021-2022. Je kunt er tevens voor kiezen om ieder kwartaal een nieuwsbrief te ontvangen, met leuke weetjes, ervaringen van leerlingen en het laatste nieuws over Agora.