Q-highschool

Waarom Q-highschool

Het kan dat jij als leerling behoefte hebt om op andere manieren te leren. Of loop je rond met leervragen over onderwerpen die tijdens je schoolcarrière niet aan bod komen? Ben jij uiterst nieuwsgierig, wil je de echte wereld ontdekken en omarmen? Of wil jij je examenpakket veranderen of uitbreiden? Ook met vragen rondom jouw emotionele ontwikkeling kun je bij de Q-highschool terecht.

De Q-highschool is er voor jou! Samen bereiden we ons voor op een veranderende toekomst. Omdat we alle krachten bovenschool bundelen is er meer mogelijk dan in de reguliere school. Zie het vooral als een uitbreiding op al het moois wat in de school al wordt aangeboden!

“In de Q-highschool leren leerlingen van verschillende niveaus, leeftijden én scholen samen!”

Parcoursen

Als Q-highschool bieden we onze leerlingen de mogelijkheid om examenvakken te volgen die niet op de eigen school aangeboden worden. Hiermee bieden we als school een breed scala aan nieuwe keuzemogelijkheden. De bijeenkomsten vinden plaats op een van de Quadraamscholen in de regio. Het vervoer en toetsing daar omheen wordt centraal georganiseerd. De parcoursen zijn modulair opgebouwd hierdoor kun je in een versneld tempo examen doen in het vak.

Bekijk hier alle vakken die aangeboden worden > https://q-highschool.nl/wat-is-een-parcours/

Avonturen

Bij een avontuur ga je samen met andere leerlingen op zoek naar antwoorden op jullie vragen. Je komt op bijzondere plekken, ontmoet inspirerende mensen en leert in de echte wereld. De onderwerpen van de avonturen ontstaan door leervragen van leerlingen. Tijdens een avontuur doe je veel kennis op maar zul je ook merken dat belangrijke vaardigheden worden ontwikkeld. Denk aan problemen kunnen oplossen, kritisch en creatief denken en samenwerken. Wanneer je hebt meegedaan aan een avontuur, ontvang je een certificaat en/of badges waarin je opgedane vaardigheden worden benoemd. Omdat je samen op zoek bent naar antwoorden op jullie leervraag, zul je merken dat leeftijd en leerniveau er niet meer toe doen. Je ontmoet leerlingen van andere scholen en na acht weken samenzijn kun je stellen dat je er nieuwe vrienden bij hebt!

Bekijk hier de avonturen die worden aangeboden > https://q-highschool.nl/lesflits/

Trajecten

Ook de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen staat centraal bij de Q-highschool. We bieden verschillende trajecten aan:

Boost Yourself: is er speciaal voor leerlingen die de regie over hun school/ leven terug willen! Veel leerlingen ervaren mentale problemen of motivatie- en concentratieproblemen. Ervaar jij ook grote sociale druk? Het “leuk moeten zijn” maar ook veel moeten presteren. Op school worden dingen verwacht, maar ook vanuit ouders en vrienden. Wil jij weer lekker in je vel zitten? Dit 8-weekse traject geeft je een prachtige ervaring. Je wordt begeleid door professionele coaches. Meer informatie >>> https://q-highschool.nl/boost-yourself-2022/

Afgeknapt op dit vak: Eigenlijk gaat het met de leerling wel lekker op school. Niet alle vakken zijn even leuk natuurlijk. Maar je begrijpt de stof én de lessen zijn gezellig! Maar net dat ene vak. Bah, iedere keer is het weer een enorme kluif om huiswerk te maken, de toetsen voor te bereiden en überhaupt de kracht te vinden om de les te volgen. Voor de leerlingen die echt afgeknapt zijn op een vak is dit 5-weekse traject ontwikkeld. Het is geen bijles maar je vindt door te ervaren (weer) plezier in het vak. Je wordt begeleid door een wegwijzer én professionele coach. Door het jaar heen worden diverse trajecten gekoppeld aan een vak aangeboden. Bekijk hier de actuele trajecten >>> https://q-highschool.nl/afgeknapt-op-dit-vak/

Meer informatie: www.q-highschool.nl     Q-highschool is een initiatief van alle Quadraamscholen

Coördinator Liemers College:
Heb je vragen of wil je graag deelnemen aan de Q-highschool. Stel deze dan in de school aan:

Sonja Froon
S.Froon@liemerscollege.nl