Informatie voor basisscholen

In onze ervaring zijn basisscholen altijd erg betrokken bij de overstap van hun leerlingen naar het middelbaar onderwijs. Voor ons is dat erg fijn. Wij willen er dan ook alles aan doen om de basisscholen van je juiste informatie te voorzien. Op deze pagina vindt u daarom informatie die voor jullie school en jullie groepsleerkrachten van belang kan zijn in de overstap van kinderen van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs.

Goede voorlichting

Goede voorlichting is essentieel in het maken van een goede keuze. Wij willen dat iedereen die bij ons komt goed voorgelicht is en daardoor weloverwogen een keuze heeft kunnen maken. Daarom organiseren wij ieder jaar verschillende voorlichtingsbijeenkomsten voor leerlingen, hun ouders/verzorgers en hun leerkrachten.

In oktober trappen we af met twee informatieavonden op 8 en op 10 oktober speciaal voor ouders en leerkrachten van kinderen in groep 8. Op deze avonden kunt u verschillende interactieve informatiesessies bijwonen over de verschillende opleidingen en locaties van het Liemers College. Daarnaast is er een speciale ronde met onze contactpersonen voor de basisscholen, waarin u al uw vragen, opmerkingen en ideeën kunt delen.

In november organiseren wij een ‘kom ervaren week’ speciaal voor achtstegroepers. Leerlingen kunnen dan alvast sfeer proeven en meemaken hoe het is om de middelbare school te zitten.

In het nieuwe jaar gaan eerstejaars leerlingen van het Liemers College naar de basisscholen, om daar voorlichting te geven over de middelbare school en het Liemers College. Op 22 januari 2022 openen al onze locaties hun deuren tijdens de open dag. Kom vooral ontdekken en sfeer proeven!

Na de open dag is het nog een dikke maand tot de deadline voor de inschrijving. Leerlingen moeten vóór 15 maart 2022 aangemeld zijn voor het voortgezet onderwijs. In de eerste week van maart organiseren wij nog een inschrijfavond. Tijdens deze inschrijfavond kunnen ouders zoon of dochter op locatie aanmelden voor het Liemers College. De inschrijfavond biedt leerlingen en ouders de gelegenheid nog eventuele vragen te stellen. Bovendien is het voor leerlingen leuk om nog even op de locatie te zijn waar ze straks naar school gaan.

Extra ondersteuning voor leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig. Wij bieden leerlingen de ondersteuning die zij nodig hebben tot de hoogte waarop wij dit kunnen. Op onze pagina ‘Begeleiding en ondersteuning’ leest u welke ondersteuning het Liemers College kan bieden en hoe deze ondersteuning aangevraagd kan worden.

Goed contact

Wij hebben speciaal twee personen die nauw contact onderhouden met de basisscholen. Zo weten wij goed wat er speelt en waar de behoeftes van leerlingen, hun ouders en de basisscholen liggen. Uiteraard kunt u als leerkracht ook direct zelf contact opnemen met onze contactpersonen. Voor de gemeentes Montferland en Doesburg is Marianne Hoveijn de contactpersoon. Voor de gemeentes Zevenaar en Duiven is Martina Geurds de contactpersoon.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met een van onze locaties.