Havo

Havo kun je bij ons volgen op 2 locaties: in Didam en op de locatie Heerenmäten in Zevenaar. Op de havo word je voorbereid op een studie aan het hbo, het hoger beroepsonderwijs. Ook kun je met een havo-diploma doorstromen naar het vwo. Weet je nu nog niet welke studie je na je examen wilt volgen? Dat is heel logisch en ook helemaal niet erg. Wij helpen jou te ontdekken wat je leuk vindt en wat je talenten zijn.

Hoe ziet de havo er bij ons uit?

Op de havo volg je de eerste 3 jaar een breed pakket aan vakken. Aan het einde van het 3e jaar kies je een profiel. Je kunt kiezen uit de volgende profielen:

  • Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

Vanaf het 4e leerjaar volg je een aantal verplichte vakken, je profielvakken en een aantal keuzevakken. Door het volgen van een bepaald profiel, bereid je je al een beetje voor op je vervolgopleiding. Het kiezen van een profiel en keuzevakken is dan ook best lastig. Gelukkig helpt de decaan jou hierbij. De decaan kan advies geven en kijkt welke vakken het beste aansluiten bij jouw wensen voor de toekomst.

Brede brugklas

In Didam kom je eerst in de brede brugklas. In de brede brugklas zitten mavo-, havo- en vwo-leerlingen bij elkaar in de klas. Eigenlijk zoals het op de basisschool ook is. Na 2 jaar besluit je, samen met je ouders en de school, op welk niveau jij verder gaat. Dat heeft voordelen! Als je naar de middelbare school gaat, ben je nog volop in ontwikkeling. Het is dan niet altijd makkelijk om meteen te bepalen welk niveau het beste bij jou past. In de brede brugklas krijg je meer tijd om erachter te komen op welk niveau jij het lekkerst in je vel zit en het beste presteert.

Is de brede brugklas niets voor jou en wil je meteen naar de havo? Dat kan! Je kunt dan naar onze locatie Heerenmäten in Zevenaar.

Extra ondersteuning

Onze docenten geven jou veel persoonlijke aandacht. Ze luisteren goed naar je en houden in de gaten of je het fijn hebt op school. Soms kun je net een beetje extra hulp gebruiken. Ze helpen je dan graag. Op de pagina Begeleiding en ondersteuning staat welke extra ondersteuning het Liemers College jou nog meer te bieden heeft.