Kosten

17 aug 2020

De meeste kosten die de school maakt om jou onderwijs te laten volgen, betaalt de overheid. Zoals jouw boeken en digitaal lesmateriaal. Voor bijvoorbeeld activiteiten en excursies vraagt het Liemers College jouw ouders om een vrijwillige bijdrage. Dit wordt ook wel de ‘ouderbijdrage’ genoemd. 

Leermiddelenfonds 

Het boekenpakket krijg je via het Leermiddelenfonds van Quadraam. Meerdere scholen maken gebruik van het Leermiddelenfonds (dat overigens bij ons op school gevestigd is). Dat is hartstikke handig, omdat we zo gezamenlijk boeken kunnen inkopen. En als de ene school in een bepaald schooljaar een boek niet nodig heeft, kan een andere school het boek wellicht gebruiken. Zo besparen we kosten én letten we op duurzaamheid.  

Ieder jaar geeft het Leermiddelenfonds een boekje uit, waarin precies staat wat je dat schooljaar nodig hebt. 

BYOL 

Op het Liemers College gebruik je je eigen laptop. Dat noemen wij BYOL (Bring Your Own Laptop). Het stelt je beter in staat om zelfstandig te werken, ook al omdat lesmethodes en -materialen online beschikbaar zijn. Veel leerlingen vinden het prettig om met hun eigen device te werken. Het is ook makkelijker, omdat je dan overal en altijd meteen kunt doorgaan met je werk.  

Webwinkel 

Via de webwinkel van de school (Schoolloket) kunnen jouw ouders aangeven welke materialen, diensten en activiteiten ze willen afnemen. Voor tekenmateriaal geldt dat jouw ouders deze tegen kostprijs kunnen aanschaffen.   

Stichting Leergeld 

Is de aanschaf van een device of fiets een probleem voor je ouders? Dan biedt Stichting Leergeld mogelijk een oplossing. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Leergeld

Verzekeringen 

Het Liemers College heeft voor alle leerlingen een ongevallenverzekering afgesloten. Deze verzekering dekt de risico’s van ongevallen die plaatsvinden op weg van of naar school en tijdens excursies en werkweken. 

 

Terug naar overzicht