Vmbo-basis en vmbo-kader

Op de locatie Landeweer in Zevenaar kun je vmbo-basis en vmbo-kader volgen. Vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Als je je diploma haalt, kun je daarna naar het mbo. Het vmbo en het mbo bereiden je voor op het beroep dat je later wilt gaan doen. Weet je nu nog niet wat je wilt gaan doen? Dat is heel logisch en ook helemaal niet erg. Wij helpen jou te ontdekken wat je leuk vindt en wat je talenten zijn.

Hoe ziet het vmbo er bij ons uit?

Op ons vmbo bieden we je de brede basisopleiding ‘Dienstverlening en producten’ (D&P). In het 1e en 2e leerjaar maak je al kennis met D&P, bijvoorbeeld door oriëntatiedagen en projectweken. In de 3e en 4e klas volg je het profiel D&P en kies je aanvullend 4 keuzevakken uit verschillende vakgebieden: bouwen, maken, vervoeren, ondernemen, bewegen en (ver)zorgen. Weet je al welke opleiding je op het mbo wilt doen of welk werk je later wilt gaan doen? Dan kun je je specialiseren. Je kiest dan vakken die passen bij je vervolgopleiding. Weet je nog niet wat je na de middelbare school gaat doen? Dat is helemaal niet erg! Bij D&P heb je keuze uit heel veel verschillende vakken. Zo ontdek je welke talenten en interesses je hebt. 

Naast de praktijkvakken krijg je natuurlijk ook theoretische vakken, zoals Engels, wiskunde en Nederlands. 

Aan het einde van het 4e jaar doe je eindexamen.

Meer weten over D&P? Bekijk dan ook de speciale D&P website.

Benieuwd welke vakken je in het 3e en 4e jaar kunt volgen? Je leest het in het informatieboekje D&P keuzemodulen.

Sportklas

Ben jij gek op sport en wil je meer leren over sport? Dan is de Sportklas van Landeweer echt iets voor jou! De sportklas is een gewone klas, waarin sport – naast leren – een belangrijke plaats inneemt. Je leert meer over de sporten die je al kent. En je maakt kennis met sporten die je nog niet kent. De nieuwe sporten worden tijdens de gymlessen van een normale klas niet of nauwelijks aangeboden. Je volgt zowel binnen als buiten de school lessen. Zo kan het zijn dat je de ene dag op school sport en de andere dag ergens een sportclinic volgt. Samenwerking en uitdaging staan centraal. Je hoeft niet meteen alle sporten goed te kunnen, maar er wel voor open staan om nieuwe dingen te leren.

Extra ondersteuning

Op het vmbo geven onze docenten jou veel persoonlijke aandacht. Ze luisteren goed naar je en houden in de gaten of je het fijn hebt op school. Soms kun je net een beetje extra hulp gebruiken. Zij helpen je dan graag. Op onze pagina Begeleiding en ondersteuning staat welke extra ondersteuning het Liemers College jou nog meer te bieden heeft.