Informatie voor ouders

Volgend schooljaar gaat uw zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs. Een grote, nieuwe stap. Het is dan fijn als u als ouder goed geïnformeerd bent over deze nieuwe fase in het leven van uw kind. Op deze pagina en de rest van de website vindt u alle informatie met betrekking tot de overstap van uw kind naar het Liemers College.

Goede voorlichting

Goede voorlichting is essentieel in het maken van een goede keuze. Wij willen dat iedereen die bij ons komt goed voorgelicht is en daardoor weloverwogen een keuze heeft kunnen maken. Daarom organiseren wij ieder jaar verschillende voorlichtingsbijeenkomsten voor leerlingen en hun ouders/verzorgers.

In oktober trappen we af met een informatieavonden speciaal voor ouders van kinderen in groep 8. Op deze avond kunt u verschillende interactieve informatiesessies bijwonen over de verschillende opleidingen en locaties van het Liemers College.

In november organiseren wij een ‘ervaar-week’ speciaal voor achtstegroepers. Leerlingen kunnen die dag alvast sfeer proeven en meemaken hoe het is om de middelbare school te zitten. Na een korte introductie krijgen de leerlingen boeken en hun rooster en kunnen ze naar de les! Tussendoor hebben ze pauze en lunchen ze met eten dat ze zelf meegebracht hebben. Precies zoals het straks ook gaat zijn! Uiteraard is er alle ruimte voor vragen en zijn er eerstejaars leerlingen aanwezig om ervaringen en handige tips te delen.

In de eerste weken van het nieuwe jaar gaan eerstejaars leerlingen van het Liemers College naar de basisscholen, om daar voorlichting te geven over de middelbare school en het Liemers College. Op 2 februari 2024 openen al onze locaties hun deuren tijdens de open dag. Kom vooral ontdekken en sfeer proeven!

Informatie over de voorlichtingsactiviteiten van de school ontvangt u via de basisschool namens ons. Wilt u deze informatie ook direct van ons ontvangen? Onderaan deze pagina kunt u uw naam en e-mailadres opgeven, zodat wij u de informatie per e-mail kunnen toesturen. Hier vindt u het overzicht met de data van alle voorlichtingsactiviteiten voor schooljaar 2023-2024.

Tussen de activiteiten door een keer kennismaken? Jullie zijn van harte welkom! U kunt hiervoor een afspraak maken door contact op te nemen met de desbetreffende locatie.

Extra ondersteuning voor leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra ondersteuning nodig. Wij bieden leerlingen de ondersteuning die zij nodig hebben tot de hoogte waarop wij dit kunnen. Op onze pagina ‘Begeleiding en ondersteuning’ leest u welke ondersteuning het Liemers College kan bieden en hoe deze ondersteuning aangevraagd kan worden.

Goed contact

Wij hebben speciaal twee personen die nauw contact onderhouden met de basisscholen. Zo weten wij goed wat er speelt en waar de behoeftes van leerlingen en hun ouders liggen. Uiteraard kunt u als ouder ook direct zelf contact opnemen met onze contactpersonen, Marloes Muller en Roxanne Pouwels. Zij zijn bereikbaar op po-vo@liemerscollege.nl.

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met een van onze locaties.

Informatieverstrekking Liemers College