Begeleiding en ondersteuning

Het is best spannend natuurlijk, die overstap naar de middelbare school, en dat snappen wij heel goed. Daarom besteden we veel aandacht aan jouw begeleiding als je straks bij ons op school komt. Al onze docenten, mentoren en coaches vinden het superbelangrijk dat je je helemaal thuis voelt bij ons op het Liemers College.

Begeleiding begint bij de mentor

Jouw mentor of coach is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Hij zorgt ervoor dat het goed gaat met jou en jouw klas. Hij houdt in de gaten hoe het met jou gaat, of je je fijn voelt en of het leren goed lukt. Je ziet je mentor bijna iedere dag, bij zijn eigen vak maar ook in het mentoruur. Met vragen en problemen kun je altijd bij je mentor terecht. Dat geldt ook voor je ouders. De mentor zorgt er ook voor dat het goed gaat met de klas in zijn geheel. Dat het leuk en gezellig is en dat iedereen zich thuis voelt in de klas. Samen met de mentor doen jullie als klas leuke activiteiten.

Brugklastraining

Vind je de overstap te spannend? Dan geven we brugklastraining om je hier extra mee te helpen. Vraag hiernaar bij jouw juf of meester op de basisschool.

Extra ondersteuning

Soms hebben leerlingen wat extra ondersteuning nodig om het fijn te kunnen hebben op school. Op het Liemers College kunnen we deze extra ondersteuning bieden. Zo hebben we bijvoorbeeld een trajectgroep waarin je je even terug kunt trekken als het in de klas te druk voor je is.

Meer weten over welke extra ondersteuning we bieden? Kijk dan op de pagina ‘Extra ondersteuning’.

 

Veelgestelde vragen