Mavo

Op onze locatie Zonegge in Zevenaar en op onze locatie in Didam kun je de mavo doen. De mavo wordt ook wel vmbo-t genoemd. Als je je mavo-diploma hebt gehaald, kun je naar het mbo. Je kunt met een mavo-diploma ook naar 4-havo, ter voorbereiding op het hbo. De mavo en het mbo bereiden je voor op het beroep dat je later wilt doen.  

Hoe ziet de mavo er bij ons uit?

Op de mavo krijg je voornamelijk theorievakken. Daarnaast leer je veel zelfstandig werken, plannen en samenwerken. In de 1e en 2e klas krijg je een breed aanbod aan vakken. In de 2e klas kies je een vakkenpakket dat je in leerjaar 3 volgt. En in leerjaar 3 kies je in welke vakken je examen gaat doen. Het examen is in leerjaar 4. Het vakkenpakket is alvast een voorbereiding op je vervolgopleiding. Weet je nog helemaal niet wat je leuk vindt? Geen zorgen, er zijn genoeg mensen bij ons op school die jou helpen bij jouw keuze. Bijvoorbeeld de decaan. Met de decaan ga je in gesprek over jouw keuze voor het vakkenpakket. De decaan geeft jou advies en kijkt welke vakken het beste aansluiten bij jouw wensen voor de toekomst. 

Mavo en mavo-beroepsgericht

Op het Liemers College maken wij onderscheid tussen mavo en mavo-beroepsgericht. In Didam en op de locatie Zonegge kun je de mavo volgen, ook wel vmbo-t genoemd. Dit is de theoretische leerweg, waarbij je uiteindelijk examen doet in minimaal 6 algemene vakken. Je hebt geen beroepsgerichte vakken. 

Op Zonegge kun je óók kiezen voor mavo-beroepsgericht. Bij mavo-beroepsgericht volg je een gemengde leerweg, ook wel vmbo-gt genoemd. Dit is een combinatie van theoretisch en praktisch. Als je kiest voor mavo-beroepsgericht, volg je minimaal 5 algemene vakken en het vak Dienstverlening & Producten. Dit laatste vak is een beroepsgericht vak. 

Met zowel het mavo-diploma als het diploma mavo-beroepsgericht kun je naar het mbo of naar havo-4 (wel als je examen doet in 7 vakken). 

Brede brugklas

In Didam kom je eerst in de brede brugklas. In de brede brugklas zitten mavo-, havo- en vwo-leerlingen bij elkaar in de klas. Eigenlijk zoals het op de basisschool ook is. Na 2 jaar besluit je, samen met je ouders en de school, op welk niveau jij verder gaat. Dat heeft voordelen! Als je naar de middelbare school gaat, ben je nog volop in ontwikkeling. Het is dan niet altijd makkelijk om meteen te bepalen welk niveau het beste bij jou past. In de brede brugklas krijg je meer tijd om erachter te komen op welk niveau jij het lekkerst in je vel zit en het beste presteert.

Is de brede brugklas niets voor jou en wil je meteen naar de mavo? Dat kan! Je kunt dan naar onze locatie Zonegge in Zevenaar.

Extra ondersteuning

Onze docenten geven jou veel persoonlijke aandacht. Ze luisteren goed naar je en houden in de gaten of je het fijn hebt op school. Soms kun je net een beetje extra hulp gebruiken. Ze helpen je dan graag. Op de pagina Begeleiding en ondersteuning staat welke extra ondersteuning het Liemers College jou nog meer te bieden heeft.