Beginnen op het Liemers College

Op het Liemers College zorgen we ervoor dat de overstap van de basisschool naar onze school zo makkelijk mogelijk voor jou is. En fijn. Daarom maak je bij ons nog voor de zomervakantie kennis met jouw nieuwe klas en met je mentor of coach. Na de vakantie starten we met een introductieweek waarin je je nieuwe klasgenoten, je mentor en de school beter leert kennen. Zo’n week is hartstikke gezellig. Na de introductieweek begint de school dan toch echt. We stimuleren jou de wereld te ontdekken en begeleiden jou in jouw groei op het Liemers College.

Kennismakingsdag

Ieder jaar organiseren we nog voor de zomervakantie een kennismakingsdag voor leerlingen die zich op onze school aangemeld hebben. Op deze dag maak je kennis met je nieuwe klas en je mentor of coach. Samen loop je een rondje door de school en doe je leuke activiteiten waarbij je elkaar al wat beter leert kennen. Dit schooljaar is de kennismakingsdag op 11 juni 2024.

Introductieweek

We beginnen het schooljaar met een introductieweek. In deze week staan er allerlei activiteiten gepland waardoor je je klas, de mentor/coach en de school beter leert kennen. Je haalt deze week ook je boeken op.

Begeleiding

Je hoeft niet bang te zijn dat je er helemaal alleen voorstaat als je bij ons op school komt. Als school vinden wij het belangrijk dat je alle begeleiding krijgt die jij nodig hebt om te kunnen groeien op het Liemers College. Zelfstandigheid vinden wij ook belangrijk, want ook dat helpt je groeien. Daarom laten wij de vragen vanuit jou komen. Natuurlijk houdt je mentor of coach wel in de gaten of het goed met je gaat en of je jouw vragen kunt en durft te stellen. Je mentor of coach is dan ook het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders.

Naast de mentor kun je hulp krijgen van leerlingen die al even bij ons op school zitten. Wij noemen dit Peer Support. Leerlingen leren met én van elkaar. Leerlingen spreken dezelfde taal, zijn direct in hun communicatie en delen gemakkelijker ervaringen en zijn zo elkaars rolmodel. Op het Liemers College hebben we Peer Mentoren/Peer Coaches en Peer Tutors. Een Peer Mentor/Peer Coach helpt jou om de weg in de school te ontdekken. De Peer Mentor/Peer Coach is daarnaast een extra aanspreekpunt voor jou, naast je mentor of coach. Eigenlijk een soort van grote broer of zus. De Peer Tutor helpt jou als je wat extra begeleiding nodig hebt bij een vak. De Peer Tutor ondersteunt je bijvoorbeeld bij het maken van huiswerk en helpt bij de voorbereiding op toetsen en presentaties. Heb jij straks behoefte aan Peer Support? Geef het dan aan bij je mentor of coach.