Locatie Didam

Didam

Op het Liemers College in Didam kun je naar de mavo, havo en het vwo. Het vwo bieden we hier tot en met leerjaar 3 aan, daarna ga je naar de locatie Heerenmäten in Zevenaar. Ook de locatie Didam is een heel gewone school. Maar we hebben hier wel écht bijzondere dingen.

Brede brugklas

Alléén in Didam kun je naar de brede brugklas. Dat heeft voordelen! Je zit met kinderen van verschillende niveaus in dezelfde klas, net zoals op de basisschool. In de brede brugklas heb je 2 jaar de tijd om erachter te komen welk schoolniveau écht bij jou past. Jouw docenten houden jou goed in de gaten en de lesstof is helemaal aangepast aan de werkwijze van de brede brugklas.

Samen met de samenleving

Veel leerlingen en ouders vinden de locatie Didam een dorpsschool. Dat zegt wel iets over de sfeer op school. We vinden het ook belangrijk om onderdeel te zijn van de dorpsgemeenschap. Didam is een hecht dorp, met betrokken inwoners. Ook de dorpen om ons heen zijn hechte gemeenschappen. Daarom doe je regelmatig projecten bij en met bedrijven en organisaties in de gemeente Montferland. En help je een handje tijdens NLDoet of de Avond4daagse.

100% geslaagd

Het resultaat telt natuurlijk ook. Afgelopen jaar slaagden al onze mavo-examenleerlingen (een score van 100% dus) en bijna alle havo-examenleerlingen (98%).

Veelgestelde vragen

    Na 2 jaar besluit je, samen met je ouders en de school, op welk niveau jij verder gaat, mavo, havo of vwo. Dat heeft voordelen! Als je naar de middelbare school gaat, ben je nog volop in ontwikkeling. Het is dan niet altijd makkelijk om meteen te bepalen welk niveau het beste bij jou past. In de brede brugklas krijg je meer tijd om erachter te komen op welk niveau jij het lekkerst in je vel zit en het beste presteert. Alleen in Didam kom je eerst in de brede brugklas. Is de brede brugklas niets voor jou en wil je meteen naar de mavo? Dat kan! Je kunt dan naar onze locatie Zonegge in Zevenaar.

Locatie Didam Didam Opleidingen
Mavo leerjaar 1 t/m 4
Havo leerjaar 1 t/m 5
Vwo leerjaar 1 t/m 3
Adres Dijksestraat 12 6942 GC Didam 0316 - 58 38 00 Stuur een bericht