Basisscholen, kinderopvang en voortgezet onderwijs gaan samen op zoek naar een soepelere overgang.

28 aug 2020

Dinsdag 22 september komen voorschoolse opvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs van De Liemers bij elkaar. Leerlingen, ouders en leerkrachten gaan in gesprek over het onderwijs van 0 tot 18 jaar. De focus zal liggen op de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Onze hoofdvraag: hoe creëren we soepele overgangen tussen PO en VO.

Onze droom is dat op betrekkelijk korte termijn leerlingen niet meer groepsgewijs (na groep 8) overstappen van PO naar VO, maar op het moment dat het beste bij hen past. Voor deze droom lieten we ons onder andere inspireren door Onderwijsroute 10-14 in Zwolle

Leerlingen kunnen in de Onderwijsroute 10-14 zelf aangeven wanneer zij de overstap van basis naar voortgezet onderwijs willen maken. ‘Kiezen, als je er klaar voor bent’.

Deze bijeenkomst geeft verdere invulling aan het Liemers Lijstje (www.liemerslijstje.nl) ; de afspraken die alle betrokkenen bij het onderwijs in de Liemers met elkaar hebben gemaakt over leren en lerenden. .

De bijeenkomst op 22 september is een initiatief van de IKC’s en basisscholen van Innerwaard en LiemersNovum, het Candea College, het Liemers College en Praktijkschool Symbion.

Terug naar overzicht