Aanmelden

Weet je helemaal zeker dat je naar het Liemers College wilt? Wat gaaf! Hieronder kunnen jij en je ouders lezen hoe je je aan kunt melden voor het Liemers College.

Advies en plaatsing

Van je basisschool krijg je een advies voor de middelbare school. Met dit advies vertelt de basisschool op welk niveau jij het beste op je plek bent. Wij luisteren goed naar het advies van de basisschool, zij kennen jou immers na al die jaren erg goed. We plaatsen jou dan ook op het niveau van het advies van de basisschool. Uiteraard doen we dit altijd in goed overleg met jou, jouw ouders en de basisschool.

Met een voorlopig advies kun je je inschrijven op onze school. Je inschrijving wordt pas definitief als we van jouw basisschool het definitieve advies hebben ontvangen.

We snappen dat het fijn is als je bij wat vrienden en vriendinnen in de klas komt. Samen is het toch iets minder spannend. Bij je aanmelding kun je twee namen opgeven van kinderen bij wie jij graag in de klas wilt. We proberen ervoor te zorgen dat je altijd bij een bekende in de klas komt. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld doordat jullie naar een ander niveau of andere locatie gaan. We doen in ieder geval ons uiterste best voor jou.

Landelijke aanmeldweek

Dit jaar is er voor het eerst een landelijke aanmeldweek. Aanmelden voor een middelbare school kan alleen in de week van 25 t/m 31 maart 2024. Heb je nog vragen of wil je een keertje een dag(deel) meelopen voordat je je definitief aanmeldt? Dat kan! Jij en je ouders kunnen hiervoor het beste contact opnemen met de locatie waar je heen denkt te gaan.

Aanmeldformulier

Ruim voor aan aanmeldweek vind je hier het aanmeldformulier voor het Liemers College. Het is belangrijk dat je het aanmeldformulier samen met jouw ouders invult. Aanmelden kan digitaal of op papier, wat jullie het fijnst vinden! Wil je graag wat hulp met de aanmelding? Neem dan gerust contact met ons op.

Aanmelden voor de Sportklas

Wil jij graag naar de Sportklas op Landeweer? Geef dan de keuze voor de Sportklas aan op het reguliere aanmeldformulier van het Liemers College. Je vindt die keuze bij de locatie Landeweer. Kruis de Sportklas aan én jouw opleidingsniveau.

Aanmelden voor Agora

Agora de Liemers is een hele mooie vorm van onderwijs. Wil jij je aanmelden voor Liemers Agora? Dan doorloop je eerst een intakeprocedure. Lees hier alles over deze intakeprocedure. Aanmelden voor de intakeprocedure kan naar verwachting vanaf 27 oktober aanstaande.