Aanmelden

Weet je helemaal zeker dat je naar het Liemers College wilt? Wat gaaf! Hieronder kunnen jij en je ouders lezen hoe je je aan kunt melden voor het Liemers College.

Advies en plaatsing

Van je basisschool krijg je een advies voor de middelbare school. Met dit advies vertelt de basisschool op welk niveau jij het beste op je plek bent. Wij luisteren goed naar het advies van de basisschool, zij kennen jou immers na al die jaren erg goed. We plaatsen jou dan ook op het niveau van het advies van de basisschool. Uiteraard doen we dit altijd in goed overleg met jou, jouw ouders en de basisschool.

Met een voorlopig advies kun je je inschrijven op onze school. Je inschrijving wordt pas definitief als we van jouw basisschool het definitieve advies hebben ontvangen.

We snappen dat het fijn is als je bij wat vrienden en vriendinnen in de klas komt. Samen is het toch iets minder spannend. Bij je aanmelding kun je twee namen opgeven van kinderen bij wie jij graag in de klas wilt. We proberen ervoor te zorgen dat je altijd bij een bekende in de klas komt. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld doordat jullie naar een ander niveau of andere locatie gaan. We doen in ieder geval ons uiterste best voor jou.

Meld je op tijd aan

Aanmelden voor leerjaar 1 moet voor 15 maart 2021. Wees dus op tijd! Heb je nog vragen of wil je een keertje een dag(deel) meelopen voordat je je definitief aanmeldt? Dat kan! Hier lees je meer over een meeloopdag. Voor vragen kunnen jij en je ouders het beste contact opnemen met de locatie waar je heen denkt te gaan.

Aanmeldformulier

Binnenkort kun je je hier aanmelden voor het Liemers College voor schooljaar 2021-2022. Het is belangrijk dat je dit samen met jouw ouders doet. Aanmelden kan digitaal of op papier, wat jullie het fijnst vinden! Wil je graag wat hulp met de aanmelding? Neem dan gerust contact met ons op of kom naar een van de inschrijfmomenten in de eerste week van maart.

Aanmelden voor de Sportklas

Wil jij graag naar de Sportklas op Landeweer? Binnenkort kun je hier het aanmeldticket voor de Sportklas downloaden. De aanmelding voor de Sportklas is pas compleet als jouw ouders het reguliere aanmeldformulier voor het Liemers College volledig ingevuld en ondertekend naar ons opgestuurd hebben.

Aanmelden voor Agora

Er is veel belangstelling voor Agora Liemers, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Alleen als je van het basisonderwijs komt, kun je je aanmelden voor het schooljaar 2021-2022. Als je een BB of KB-advies hebt, kun je vanwege de praktische eisen van jouw opleiding helaas geen Agora-onderwijs volgen op het Liemers College.

Hier kunnen jij en jouw ouders jou aanmelden voor de intakeprocedure voor Agora Liemers. Met het invullen van het intakeformulier reserveren jij en je ouders een plaats bij Agora Liemers en volgt de intakeprocedure. De procedure richt zich op de motivatie van de jou en je ouders voor het Agora-concept. Pas jij bij Agora en past Agora bij jou?

Wij nemen de intakeformulieren op volgorde van binnenkomst in behandeling.

Na ontvangst van het intakeformulier word je door ons uitgenodigd om een dag bij Agora Liemers mee te lopen. Na deze meeloopdag wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek stellen jij en je ouders jullie voor aan de Agora-coaches en worden wederzijdse verwachtingen besproken.

Op basis van alle informatie wordt gekeken of jij bij Agora op je plek bent. Als de procedure positief is afgerond, word je definitief aangenomen.