Laptop (BYOL)

1 mrt 2023

Het onderwijs wordt steeds digitaler. Dat geldt zeker voor het Liemers College. In de les en bij projecten gebruik je een laptop, bijvoorbeeld om oefenprogramma’s te doen, informatie op te zoeken of om een boek te raadplegen. Ook zijn veel lesmethodes online beschikbaar. Al enkele jaren gebruiken onze leerlingen hun eigen laptop. Dat noemen wij: Bring Your Own Laptop (BYOL). Uit onderzoek blijkt namelijk dat leerlingen (en eigenlijk iedereen) het best en liefst werken met apparatuur van hun eigen keuze. Dit werkt niet alleen positief op het leren, óók stimuleert het de motivatie om te leren. Wel geeft het Liemers College advies over de criteria (zie document: Leermiddelen en ouderbijdrage 2024/2025) waaraan jouw laptop moet voldoen.

Nieuw kopen of niet?

Als je thuis al een laptop hebt, kun je die vaak gebruiken. Is dit niet het geval? Dan vragen wij jou (of jouw ouders) om een (tweedehands) laptop te kopen die voldoet aan de criteria.

Via de webwinkel kun je bij Signpost een laptop kopen die aan de minimumeisen voldoet. Signpost levert niet alleen een goede laptop, maar een totaalpakket
met uitstekende service en garantie gedurende de gehele looptijd. De laptop wordt via DPD thuisbezorgd. Ouders ontvangen bericht als de laptop aan DPD is meegegeven. Vervolgens ontvangen zij vanuit DPD via e-mail een bericht met track&trace code. In de app myDPD kunnen ouders de bezorging real time volgen en zelf locatie en tijd voor bezorging aanpassen.

Heeft u vragen over bezorging, betaling of andere zaken? Neem dan gerust contact op met Signpost.

Je mag natuurlijk ook ergens anders jouw laptop kopen.

Als je geen laptop kunt kopen 

Is het voor jou of jouw ouders niet mogelijk een eigen laptop aan te schaffen, neem dan contact op met de administratie van jouw locatie.

Wat biedt de school?

Op het Liemers College breng je dus zelf een laptop mee naar de les. Daarnaast krijg je van de school alle applicaties en programma’s die je nodig hebt. En dat geldt ook voor de faciliteiten en ondersteuning op het gebied van ICT. Een aantal zaken is goed om te weten:

  • De school heeft een zware wifi-verbinding die op het Bring Your Own Laptop (BYOL) is berekend.
  • Het Liemers College levert gratis Microsoft Office voor Windows of IOS.
  • Via onze digitale werk- en leeromgeving itslearning zijn alle digitale leermiddelen te vinden. Denk aan planners, leerboeken en overig digitaal lesmateriaal. Ook zijn daar opdrachten en cijfers terug te vinden.
  • Iedere locatie van het Liemers College heeft een aantal leerlingen opgeleid tot IT-coaches. Zij helpen andere leerlingen om goed, slim en beter te werken met de eigen laptop.
  • De school besteedt ook aandacht aan ‘mediawijsheid’. Dit vinden wij belangrijk om het gebruik van laptop en programma’s in goede banen te leiden.
  • Jij kunt op school een kluisje huren, om jouw laptop veilig op te bergen.

 

Reparaties aanmelden in de vakantie?

Maak een reparatieticket aan via en selecteer de optie voor reparaties.

 

Terug naar overzicht