Extra uitdaging

Wil en kun je meer dan het normale lesprogramma? Dan zijn er op het Liemers College volop mogelijkheden om jezelf extra te ontplooien, zowel binnen als buiten de lessen. Zo hebben we bijvoorbeeld een Sportklas, een Topklas en werken we nauw samen met de Radboud Universiteit. 

Sportklas 

De Sportklas is er (vooralsnog) alleen op Landeweer. Het is een gewone klas, waarin sport – naast leren – een belangrijke plaats inneemt. Je leert meer over sporten die je al kent en maakt kennis met sporten die je nog niet kent. De nieuwe sporten zijn sporten die tijdens de gymlessen van een normale klas niet of nauwelijks worden aangeboden. Je volgt zowel binnen als buiten de school lessen. Zo kan het zijn dat je de ene dag op school sport en de andere dag ergens een sportclinic volgt. Samenwerking en uitdaging staan centraal. Je hoeft niet meteen alle sporten goed te kunnen, maar je moet er wel voor open staan om nieuwe dingen te leren. 

Topklas

De Topklas is een vwo+ programma op locatie Heerenmäten waarin vrijwel alle vakken verdieping in hun lesprogramma aanbieden. Dit kan zijn in de vorm van andere lesstof, andere opdrachten, meer zelfstandigheid of een grotere keuzevrijheid. In de Topklas kies je per vak of je het reguliere of het verrijkte programma volgt. Meer lezen over de Topklas? Kijk dan op de pagina van locatie Heerenmäten.

Gymnasium

Leerlingen die op het vwo of in de Topklas zitten, kunnen ervoor kiezen gymnasiumonderwijs te volgen. Het gymnasium biedt verbreding en verdieping als je op zoek bent naar extra uitdaging. Daarom is gymnasium goed te combineren met de Topklas. In de onderbouw volg je de vakken Latijn en Grieks. In de bovenbouw kun je kiezen tussen Latijn of Grieks (beide vakken mag ook). Van de eerste klas tot en met de zesde klas kun je gymnasium doen, waarna je van school gaat met een gymnasiumdiploma. Meer lezen over gymnasium? Kijk dan op de pagina van locatie Heerenmäten.

Radboud Talentenprogramma en Pre-University College

Voor leerlingen uit de vwo-bovenbouw die iets meer kúnnen en wíllen, biedt de Radboud Universiteit de mogelijkheid om aan te schuiven bij een regulier college en afsluitend tentamen (Radboud Talentenprogramma). Onze school begeleidt de eerste kennismaking op de Radboud Universiteit. Daarna ligt het initiatief geheel bij jou. Je kiest een college van je interesse en draait vervolgens mee met ‘echte studenten’. De gemiste schooluren moet je zelfstandig bijwerken; een forse klus, maar een onvergetelijke ervaring!  

Ook kun je deelnemen aan het Pre-University College van de Radboud Universiteit. Je volgt dan wekelijks een middag diverse colleges op het gebied van Science of Humanities. Je leert en werkt gedurende 2 jaar op universitair niveau en je inzet en prestaties worden beloond met een diploma. 

Q-highschool

Het kan dat jij als leerling behoefte hebt om op andere manieren te leren. Of loop je rond met leervragen over onderwerpen die tijdens je schoolcarrière niet aan bod komen? Ben jij uiterst nieuwsgierig, wil je de echte wereld ontdekken en omarmen? Of wil jij je examenpakket veranderen of uitbreiden? Ook met vragen rondom jouw emotionele ontwikkeling kun je bij de Q-highschool terecht.

De Q-highschool is er voor jou! Samen bereiden we ons voor op een veranderende toekomst. Omdat we alle krachten bovenschool bundelen is er meer mogelijk dan in de reguliere school. Zie het vooral als een uitbreiding op al het moois wat in de school al wordt aangeboden!

Wil je meer weten over Q-highschool? Lees dan verder op deze pagina.

“In de Q-highschool leren leerlingen van verschillende niveaus, leeftijden én scholen samen!”