Extra uitdaging

Wil en kun je meer dan het normale lesprogramma? Dan zijn er op het Liemers College volop mogelijkheden om jezelf extra te ontplooien, zowel binnen als buiten de lessen. Zo hebben we bijvoorbeeld een Sportklas, een Topklas, een theaterklas en werken we nauw samen met de Radboud Universiteit. 

Sportklas 

De Sportklas is er (vooralsnog) alleen op Landeweer. Het is een gewone klas, waarin sport – naast leren – een belangrijke plaats inneemt. Je leert meer over sporten die je al kent en maakt kennis met sporten die je nog niet kent. De nieuwe sporten zijn sporten die tijdens de gymlessen van een normale klas niet of nauwelijks worden aangeboden. Je volgt zowel binnen als buiten de school lessen. Zo kan het zijn dat je de ene dag op school sport en de andere dag ergens een sportclinic volgt. Samenwerking en uitdaging staan centraal. Je hoeft niet meteen alle sporten goed te kunnen, maar je moet er wel voor open staan om nieuwe dingen te leren. 

Topklas 

De Topklas is een vwo+ programma waarin vrijwel alle vakken verdieping in hun lesprogramma aanbieden. Dit kan zijn in de vorm van andere lesstof, andere opdrachten, meer zelfstandigheid of een grotere keuzevrijheid. In de Topklas kies je per vak of je het reguliere of het verrijkte programma volgt.  

Radboud Talentenprogramma en Pre-University College 

Voor leerlingen uit de vwo-bovenbouw die iets meer kúnnen en wíllen, biedt de Radboud Universiteit de mogelijkheid om aan te schuiven bij een regulier college en afsluitend tentamen (Radboud Talentenprogramma). Onze school begeleidt de eerste kennismaking op de Radboud Universiteit. Daarna ligt het initiatief geheel bij jou. Je kiest een college van je interesse en draait vervolgens mee met ‘echte studenten’. De gemiste schooluren moet je zelfstandig bijwerken; een forse klus, maar een onvergetelijke ervaring!  

Ook kun je deelnemen aan het Pre-University College van de Radboud Universiteit. Je volgt dan wekelijks een middag diverse colleges op het gebied van Science of Humanities. Je leert en werkt gedurende 2 jaar op universitair niveau en je inzet en prestaties worden beloond met een diploma. 

Theaterklas 

Heb jij een passie voor toneel en acteren? Dan kun je die zeker kwijt in de theaterklas. In de theaterklas werk je wekelijks met een groep aan improvisatie, je spel, je stem en tekstbeleving. Naast de wekelijkse lessen op school, krijg je ook regelmatig les van gastdocenten. En je gaat op pad! Samen met je medeleerlingen bezoek je theatervoorstellingen en maak je een eigen voorstelling.