Voorbereiding

Als je een grote stap gaat nemen, is het fijn om je daar goed op voor te bereiden. Het Liemers College helpt jou en je ouders daar graag bij. Om jullie kennis te laten maken met het Liemers College en de middelbare school, organiseren wij verschillende evenementen.

Informatieavond

Ieder jaar organiseren we in oktober  een informatieavond voor jouw ouders. Op deze avonden laten wij hen zien, ervaren en horen wat het Liemers College doet voor jou. Ze kunnen vragen stellen aan docenten én leerlingen. Ook jouw leerkracht van de basisschool is van harte welkom op de informatieavond.

De informatieavonden waren dit jaar op 26 en 28 oktober 2020. Op deze pagina vinden jij en jouw ouders alles terug over afgelopen informatieavonden.

Een dagje middelbare school

Natuurlijk is het voor jou ook heel leuk om op school te komen kijken. Daarom organiseren wij in november een speciale dag voor alle kinderen uit groep 8. We starten de dag met een korte uitleg over het gebouw. Daarna krijg je een rooster en boeken en ga je naar de les. Een brugklasser brengt jou naar het juiste lokaal en vertelt onderweg allemaal handige dingen over de school. Je kunt ook vragen stellen aan deze leerling. Bijvoorbeeld hoe het is om op het Liemers College te zitten of hoe je makkelijk de weg vindt op school. Je volgt vier lessen van verschillende vakken, bijvoorbeeld wiskunde, Frans, scheikunde of biologie. Tussen de lessen door houd je pauze en eet je de lunch die je zelf mee hebt gebracht. Net zoals het over een paar maanden echt zal zijn!

Open dag

Nu jij en je ouders los van elkaar op school zijn geweest, is het ook leuk om eens een keer samen te kijken. Wat hebben jullie al ontdekt tijdens jullie bezoek aan de school?

Ieder jaar organiseert het Liemers College een open dag. Op deze dag openen alle locaties hun deuren. We geven je een warm welkom en laten je heel graag zien hoe het is om op het Liemers College naar school te gaan. Leerlingen en docenten staan door de hele school klaar om jouw vragen te beantwoorden. En… om je aan het werk te zetten! Experimenten, workshops, puzzelen of misschien wel op ontdekkingstocht via een speurtocht. Ontdek het zelf!

Dit jaar was de open dag op 23 januari 2021. Vanwege corona konden we jou niet fysiek op school ontvangen, maar gebeurde alles digitaal. Je kunt het nog terugkijken!