Voorbereiding

Als je een grote stap gaat nemen, is het fijn om je daar goed op voor te bereiden. Het Liemers College helpt jou en je ouders daar graag bij. Om jullie kennis te laten maken met het Liemers College en de middelbare school, organiseren wij verschillende evenementen.

Informatieavond

In oktober organiseren we een informatieavond voor jouw ouders. Op deze avonden laten wij hen zien, ervaren en horen wat het Liemers College doet voor jou. Ze kunnen vragen stellen aan docenten én leerlingen. Ook jouw leerkracht van de basisschool is van harte welkom op de informatieavond.

De informatieavonden zijn dit jaar op 26 en 28 oktober 2020. Jouw ouders ontvangen via jouw basisschool een uitnodiging voor de informatieavond. Vanaf half september kunnen zij zich hieronder aanmelden voor de informatieavond.

Een dagje middelbare school

Natuurlijk is het voor jou ook heel leuk om op school te komen kijken. Daarom organiseren wij in november een speciale dag voor alle kinderen uit groep 8. We starten de dag met een korte uitleg over het gebouw. Daarna krijg je een rooster en boeken en ga je naar de les. Een brugklasser brengt jou naar het juiste lokaal en vertelt onderweg allemaal handige dingen over de school. Je kunt ook vragen stellen aan deze leerling. Bijvoorbeeld hoe het is om op het Liemers College te zitten of hoe je makkelijk de weg vindt op school. Je volgt vier lessen van verschillende vakken, bijvoorbeeld wiskunde, Frans, scheikunde of biologie. Tussen de lessen door hou je pauze en eet je de lunch die je zelf mee hebt gebracht. Net zoals het over een paar maanden echt zal zijn!

Binnenkort kun je je op deze pagina aanmelden voor deze speciale dag.

Open dag

Nu jij en je ouders los van elkaar op school zijn geweest, is het ook leuk om eens een keer samen te kijken. Wat hebben jullie al ontdekt tijdens jullie bezoek aan de school?

Ieder jaar organiseert het Liemers College een open dag. Op deze dag openen alle locaties hun deuren. We geven je een warm welkom en laten je heel graag zien hoe het is om op het Liemers College naar school te gaan. Leerlingen en docenten staan door de hele school klaar om jouw vragen te beantwoorden. En… om je aan het werk te zetten! Experimenten, workshops, puzzelen of misschien wel op ontdekkingstocht via een speurtocht. Ontdek het zelf!

Dit jaar is de open dag op zaterdag 23 januari 2021 van 13.00 tot 16.00 uur op alle locaties van het Liemers College.

Dagje meelopen

Het kan zijn dat je na een bezoek aan onze school toch nog graag een keertje langer komt. Leuk! Als je daar behoefte aan hebt, kun je altijd een dagje meelopen. Aanmelden kan via Martina Geurds (Zevenaar en Duiven) of Marianne Hoveijn (Montferland en Doesburg).