“Dit wil ik later worden!”

16 mei 2024

“Dit wil ik later worden!”

Gastblog door Paula Golding, stagecoördinator Liemers College

De derdejaars leerlingen van locatie Landeweer waren van 8 tot en met 19 april op stage.

Twee weken lang kregen ze de kans om een kijkje te nemen bij heel uiteenlopende beroepen. In de bouw, catering, zorg, winkels en in de techniek, overal werd er meegewerkt, gekeken en gesnuffeld.

Rusmira Umihanic, mentor van de structuurklas, is bij al haar leerlingen op stagebezoek geweest. Wat ze van hen terugkrijgt zijn veel enthousiaste verhalen:

“Het is hier zo leuk”,  “Dit wil ik later worden”, “Ik heb helemaal geen moeite om hier vroeg voor uit mijn bed te komen”, “heerlijk om de hele dag met mijn handen aan het werk te zijn”.

Ook zijzelf wordt helemaal enthousiast van de waardevolle ervaring die onze leerlingen tijdens hun stage opdoen. “Het is heel fijn om te zien hoe de bedrijven onze leerlingen begeleiden, de tijd en geduld die ze erin steken is echt hartverwarmend. Het is heel belangrijk dat we dit erin houden voor onze leerlingen”.

Sommigen hadden nog geen idee wat ze leuk zouden vinden en zien deze periode echt als een oriëntatie en voor anderen is hun toekomst al helemaal duidelijk.

Zo weet Sidra al heel precies wat ze wilt, uiteindelijk wil ze chirurg worden maar ze gaat eerst leren voor doktersassistent. Om een indruk te krijgen van dat beroep loopt ze stage bij huisartsenpraktijk Brugman in Zevenaar. Nog vóór ze daar mocht beginnen zagen wij al hoe gemotiveerd ze is. Ze heeft namelijk zelfs bloed laten prikken om na te gaan of ze de verplichte hep.b. vaccinatie had gehad. Sidra vindt het wel jammer dat ze niet zo veel kan doen, maar dat begrijpt ze natuurlijk ook wel. Ze weet nog steeds heel zeker dat ze de opleiding tot doktersassistent wil gaan volgen en kijkt er nu al naar uit wat ze dan allemaal wél mag doen. Wel geeft ze aan dat ze haar stage in de vierde graag wat meer de handen uit de mouwen steekt en graag dan iets met kinderen wil doen.

Joep loopt zijn stage bij Reuling Catering in Didam, hij heeft het erg naar zijn zin en doet hard zijn best. Het is leuk dat hij mee kan naar locatie met de eigenaar. De stage is helemaal wat hij ervan verwacht, maar hij weet niet zeker of de catering nou ook echt iets voor hem is.

Zo zie je maar weer, iedereen leert van zo’n stage, de een krijgt bevestiging de ander juist inzicht dat het toch niet is wat ze zochten.

Terug naar overzicht