Extra helpen

Elkaar helpen vinden wij erg belangrijk op het Liemers College. Wij moedigen je daarom ook altijd aan te helpen waar je kunt. We hebben verschillende dingen bedacht die het nog leuker en makkelijker maken om elkaar te helpen, zoals Peer2Peer.

Peer2Peer

Bij Peer2Peer leer je met én van elkaar.  Op het Liemers College werken we met twee Peer rollen: de Peer Tutor en de Peer Leader. De Peer Leader vangt de nieuwe lichting brugklassers op, helpt ze de weg in de school te ontdekken en is een extra aanspreekpunt. De Peer Tutor coacht leerlingen met een achterstand in een bepaald vak. De Tutor spijkert bij, ondersteunt bij het maken van huiswerk en helpt bij de voorbereiding op toetsen en presentaties. Leerlingen vinden het erg leuk om een Peer Tutor of Peer Leader te zijn.

Extra helpen binnen de school

Naast Peer2Peer zijn er nog meer manieren waarop we elkaar extra helpen. IT-coaches lossen voor medeleerlingen ICT-problemen op. Schoolstewards houden een oogje in het zeil en letten erop dat iedereen de school netjes en opgeruimd houdt.

Extra helpen buiten de school

We vinden het ook belangrijk om niet alleen elkaar op school te helpen, maar ook in de maatschappij. We zijn daarom betrokken bij twee grote, mooie projecten: Hope XXL en de LCAward.

HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven met ten minste een acht kan waarderen. Daarom hebben de jongeren van HOPE XXL de Liemers List opgesteld: de visie van de jongere generatie op de toekomst. Jij kan meehelpen om de doelen op deze lijst te bereiken!

Als je meedoet aan de LCAward kun je flink wat tijd in een bijzonder project te steken. Bijvoorbeeld skiles geven aan gehandicapten in Oostenrijk, een speeltuin bouwen in Gambia of een boek schrijven. Je maakt een meerjarig plan met vier componenten: cultuur, maatschappij, sport/expeditie en onderwijs. Om mee te doen, moet je een redelijke cijferlijst hebben. Als het project slaagt, krijg je bij je diploma een award in goud, zilver of brons.