Extra helpen

Elkaar helpen vinden wij erg belangrijk op het Liemers College. Wij moedigen je daarom ook altijd aan te helpen waar je kunt. We hebben verschillende dingen bedacht die het nog leuker en makkelijker maken om elkaar te helpen, zoals Peer2Peer. 

Peer2Peer 

Bij Peer2Peer leer je met én van elkaar. Op het Liemers College werken we met twee Peer rollen: de Peer Tutor en de Peer Mentor/Peer Coach. De Peer Mentor/Peer Coach vangt de nieuwe lichting brugklassers op, helpt ze de weg in de school te ontdekken en is een extra aanspreekpunt. De Peer Tutor coacht leerlingen die extra hulp nodig hebben bij een bepaald vak. De Tutor spijkert bij, ondersteunt bij het maken van huiswerk en helpt bij de voorbereiding op toetsen en presentaties. Leerlingen vinden het erg leuk om een Peer Tutor of Peer Mentor/Peer Coach te zijn. 

Extra helpen binnen de school 

Naast Peer2Peer zijn er nog meer manieren waarop we elkaar extra helpen. IT-coaches lossen voor medeleerlingen ICT-problemen op. Schoolstewards houden een oogje in het zeil en letten erop dat iedereen de school netjes en opgeruimd houdt.  

Extra helpen buiten de school 

We vinden het ook belangrijk om niet alleen elkaar op school te helpen, maar ook in de maatschappij. Daarom nemen we actief deel aan bijvoorbeeld Hope XXL en het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) ‘Jong geleerd is Jong gedaan’. 

HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven met ten minste een acht kan waarderen. De jongeren van HOPE XXL hebben hiervoor de Liemers List opgesteld: de visie van de jongere generatie op de toekomst. Jij kan meehelpen om de doelen op deze lijst te bereiken! 

MDT is de ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Een kans voor jou om je talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. Binnen deze doelstelling zijn drie onderwerpen van belang: maatschappelijke impact, talentontwikkeling en elkaar ontmoeten. Maatschappelijke impact wordt bereikt door iets te doen voor een ander en/of voor de samenleving en door zelf een stap verder te komen. Met talentontwikkeling creëer je vaardigheden en vergroot je je zelfvertrouwen. MDT biedt ook de mogelijkheid om mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar te brengen. Ook jij kunt meedoen. Het is de bedoeling dat je gedurende maximaal zes maanden gemiddeld dertien uur per maand besteedt aan je persoonlijke ontwikkeling én de inzet voor anderen.