CV De Geinsköp en Liemers College presenteren eerste College Prins

23 jan 2023

CV De Geinsköp en Liemers College presenteren eerste College Prins

Carnavalsvereniging De Geinsköp en het Liemers College presenteerden afgelopen week de eerste echte College Prins Carnaval. Op het Liemers College en tijdens de pronkzitting werd College Prins Lukas met een ludiek filmpje onthuld. Samen met zijn adjudanten Sem en Niek gaat College Prins Lukas voor een geweldige carnaval in Diedeldam: “Met dit stel, stao’j nóóit buutte spel!”

Feest voor de jeugd
Met de College Prins willen CV De Geinsköp en het Liemers College de jeugd weer wat lol en ontspanning bieden. Een geweldig mooi feest, wat ze samen kunnen vieren. Iets wat tijdens de coronatijd niet kon. Rinaldo van Londen, conciërge op het Liemers College: “Tijdens corona kon de jeugd vrijwel niets. Dat vond ik zo sneu. Daarom vond ik het tijd om ze weer echt iets leuks te geven. Een mooi feest met betekenis. Een feest om samen te vieren. Zo kwam ik samen met Roy Gieling, voorzitter van CV De Geinsköp, op het idee voor de College Prins.”

Samenwerking
Roy en Rinaldo deelden hun idee met CV De Geinsköp. Die waren meteen enthousiast. Ook zij zagen de meerwaarde van carnaval en een College Prins voor de ontwikkeling van onze jongeren. Bovendien hopen ze met de College Prins de jeugd weer meer te betrekken bij carnaval. De samenwerking is heel waardevol.

Het echte carnaval
De College Prins viert het echte carnaval. Net als Prins Carnaval heeft College Prins Lukas twee adjudanten. Deze heeft hij zelf mogen kiezen: Sem en Niek. De drie vrienden draaien zo goed als volledig mee in het Diemse carnavalsprogramma. Een eervolle taak die ze heel serieus nemen.

Verantwoordelijkheid
College Prins zijn is een grote verantwoordelijkheid. Lukas draagt deze samen met zijn adjudanten.  Ze worden hierin bijgestaan door hun ouders, Rinaldo en leden van CV De Geinsköp. Alles wordt van tevoren goed afgestemd met elkaar. Er zijn gedragsregels en een officieel draaiboek. Rinaldo: “Het is goed om jongeren die verantwoordelijk te geven. Je laat daarmee zien het vertrouwen in ze te hebben. Lukas, Sem en Niek zijn verstandige jongens die goed met deze rol om kunnen gaan. En natuurlijk is hun achterban er om ze waar nodig te begeleiden in hun rol.”

Bekijk hier het onthullingsfilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=Ym8BNv_aWeY.

Terug naar overzicht