Kennismaken met het Liemers College via een bijzonder potje ganzenbord

2 dec 2020

 

Nu vanwege corona de kennismakingslesjes voor leerlingen uit groep 8 niet door kunnen gaan, heeft het Liemers College iets anders bedacht om achtstegroepers kennis te laten maken met de middelbare school: ‘een bijzonder potje ganzenbord’.

Meer dan duizend spellen voor de Liemers

De komende dagen deelt het Liemers College meer duizend spellen uit op basisscholen in de Liemers. Iedere leerling in groep 8 krijgt zijn of haar eigen spel. Door het spel te spelen, maken de leerlingen kennis met de middelbare school en het Liemers College.

Een interactief spel

Het spel – ontwikkeld door het Liemers College zelf – is gebaseerd op het oudhollandse ganzenbord. Maar dan net even anders. En… vooral iets meer gericht op de belevingswereld van een achtstegroeper. Het is een interactief spel, waarbij leerlingen ook echt zelf aan de slag gaan: ze volgen online minilesjes, horen in een vlog wat de huidige brugklassers van de middelbare school vinden, doen opdrachten en lezen in een rooster waar ze moeten zijn. Ben je te laat in de les? Dan moet je twee stappen terug om een briefje te halen bij de conciërge. Gelukkig ging de presentatie Nederlands heel goed, dus hup, weer twee stappen vooruit.

Benieuwd wat er allemaal verstop staat onder de QR codes? Kijk dan ook even op onze webpagina over het Liemers College spel.

Spelen waar en wanneer je wilt

De spellen worden op de basisschool uitgedeeld. Kinderen nemen het op tegen hun klasgenootjes of misschien zelfs wel tegen de juf of meester. En daarna kan het spel ook mee naar huis. Gezellig thuis met broertjes, zusjes, ouders, vrienden en familie een ‘bijzonder potje ganzenborden’. Het Liemers College vindt het belangrijk dat de kinderen het spel ook thuis kunnen spelen, zodat het ‘samen naar de middelbare school toegroeien’ toch ervaren kan worden.

Toch nog een kennismaking op school?

Op dit moment zit een kennismaking op school er niet in. Ook de open dag (op 23 januari 2021) zal online plaatsvinden. Dit is zo afgesproken met alle scholen en overkoepelende besturen in de regio. Toch hoopt het Liemers College dat het in het nieuwe jaar snel weer mogelijk is om kinderen uit groep 8 op school welkom te heten. De draaiboeken voor een live kennismaking in februari liggen al klaar!

Terug naar overzicht