Liemers College zet zich in voor de voedselbank ‘Oog voor voedsel, hart voor mensen’

19 mei 2022

Ieder jaar zetten de leerlingen van het Liemers College zich in voor de voedselbank in Zevenaar. Tijdens een speciale actiedag zamelen leerlingen producten in die ze vervolgens aan de voedselbank doneren. Dit jaar was de actiedag op 19 mei. Die dag gaan de leerlingen van Liemers Agora en locaties Zonegge en Landeweer langs huizen om producten voor de voedselbank op te halen. De ingezamelde producten worden eind van de dag aan de voedselbank gedoneerd.

 

Voorlichting

Voorafgaand aan de actiedag besteedt het Liemers College in mentorlessen aandacht aan armoede in Nederland en het belang en de activiteiten van de Voedselbank. Bert Stronks is teamleider op locatie Zonegge: “We staan er niet allemaal iedere dag bij stil, maar het lukt ook in Nederland niet elk gezin om dagelijks een goede maaltijd op tafel te zetten. Gezinnen die onder de armoedegrens leven, zijn daarvoor afhankelijk van de voedselbank. Het is belangrijk dat leerlingen hier weet van hebben.”

 

Flyeren

Om de inwoners van Zevenaar en Rijnwaarden op de hoogte te stellen van de actie, hebben de leerlingen vorige week geflyerd. Ieder groepje nam een deel van een wijk voor zijn rekening om huis-aan-huis een informatieve flyer uit te delen. Met de flyer deden ze ook een oproep aan de mensen om te doneren.

 

19 mei ophaaldag

Op donderdag 19 mei tussen 08.30 en 10.15 uur halen de leerlingen de gedoneerde producten persoonlijk op bij de mensen die aangegeven hebben te doneren. Verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en lang houdbare producten zijn erg welkom. Naast het huis-aan-huis ophalen, nemen leerlingen en medewerkers ook zelf producten mee van thuis om te doneren. Aan het eind van de dag brengt het Liemers College alles naar de voedselbank.

 

Midden in de samenleving

Elkaar helpen is erg belangrijk op het Liemers College. Op school, maar ook daarbuiten. Bert Stronks: “Het is belangrijk dat leerlingen zich voor elkaar en de maatschappij inzetten.” Naast de Voedselbankactie, neemt het Liemers College deel aan allerlei maatschappelijke projecten zoals Hope XXL en het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) ‘Jong geleerd is Jong gedaan’.

Terug naar overzicht