Waar moet mijn device (laptop/tablet) aan voldoen?

27 aug 2020

Het onderwijs wordt steeds digitaler. Dat geldt zeker voor het Liemers College. In de les en bij projecten gebruik je een laptop of tablet bijvoorbeeld om oefenprogramma’s te doen, informatie op te zoeken of om een boek te raadplegen. Ook zijn veel lesmethodes online beschikbaar. Al enkele jaren gebruiken onze leerlingen hun eigen device (tablet, laptop etc.). Dat noemen wij: Bring Your Own Device (BYOD). Uit onderzoek blijkt namelijk dat leerlingen (en eigenlijk iedereen) het best en liefst werken met apparatuur van hun eigen keuze. Dit werkt niet alleen positief op het leren, óók stimuleert het de motivatie om te leren. Wel geeft het Liemers College advies over de criteria waaraan jouw laptop of tablet moet voldoen.

Nieuw kopen of niet?

Als je thuis al een laptop of tablet hebt, kun je die vaak gebruiken. Is dit niet het geval? Dan vragen wij jou (of jouw ouders) om een (tweedehands) laptop of tablet te kopen die voldoet aan de criteria.

Via de webwinkel Studywise kun je een laptop of tablet kopen die aan de minimumeisen voldoet. Je mag natuurlijk ook ergens anders jouw laptop of tablet kopen.

Als je geen laptop kunt kopen 

Is het voor jou of jouw ouders niet mogelijk een eigen laptop of tablet aan te schaffen, neem dan voor 30 juni contact op met de administratie van jouw locatie.

Wat biedt de school?

Op het Liemers College breng je dus zelf een laptop of tablet mee naar de les. Daarnaast krijg je van de school alle applicaties en programma’s die je nodig hebt. En dat geldt ook voor de faciliteiten en ondersteuning op het gebied van ICT. Een aantal zaken is goed om te weten:

  • De school heeft een zware wifi-verbinding die op het Bring Your Own Device (BYOD) berekend.
Terug naar overzicht