Waar moet mijn laptop aan voldoen?

27 aug 2020

Het onderwijs wordt steeds digitaler. Dat geldt zeker voor het Liemers College. In de les en bij projecten gebruik je een laptop, bijvoorbeeld om oefenprogramma’s te doen, informatie op te zoeken of om een boek te raadplegen. Ook zijn veel lesmethodes online beschikbaar. Al enkele jaren gebruiken onze leerlingen hun eigen laptop. Dat noemen wij: Bring Your Own Laptop (BYOL). Uit onderzoek blijkt namelijk dat leerlingen (en eigenlijk iedereen) het best en liefst werken met apparatuur van hun eigen keuze. Dit werkt niet alleen positief op het leren, óók stimuleert het de motivatie om te leren. Wel geeft het Liemers College advies over de criteria waaraan jouw laptop moet voldoen.

Nieuw kopen of niet?

Als je thuis al een laptop hebt, kun je die vaak gebruiken. Is dit niet het geval? Dan vragen wij jou (of jouw ouders) om een (tweedehands) laptop te kopen die voldoet aan de criteria.

Via de webwinkel kun je bij Signpost een laptop kopen die aan de minimumeisen voldoet. Signpost levert niet alleen een goede laptop, maar een totaalpakket met uitstekende service en garantie gedurende de gehele looptijd. Je mag natuurlijk ook ergens anders jouw laptop kopen.

Als je geen laptop kunt kopen 

Is het voor jou of jouw ouders niet mogelijk een eigen laptop aan te schaffen, neem dan contact op met de administratie van jouw locatie.

Wat biedt de school?

Op het Liemers College breng je dus zelf een laptop mee naar de les. Daarnaast krijg je van de school alle applicaties en programma’s die je nodig hebt. En dat geldt ook voor de faciliteiten en ondersteuning op het gebied van ICT. Een aantal zaken is goed om te weten:

  • De school heeft een zware wifi-verbinding die op het Bring Your Own Laptop (BYOL) berekend.
Terug naar overzicht