Agora Liemers

Op de locatie Zonegge kun je Agora-onderwijs volgen. Dit is een relatief nieuwe onderwijsvorm. Net als in het reguliere onderwijs, werk je bij Agora Liemers toe naar een regulier diploma. Alleen de route naar dit diploma is bij Agora Liemers anders. Want wat Agora-onderwijs anders maakt, is dat je leert vanuit je eigen interesses.

Hoe ziet Agora-onderwijs er bij ons uit?

De tijden dat je bij Agora Liemers bent, zijn elke week hetzelfde. Je hebt dus geen rooster. Je bent alle dagen van 9.00 tot 14.30 uur op school. Behalve op woensdag, dan ben je om 12.00 uur uit. Je start de dag met je coachgroep, waarin jullie elkaar inspireren met bijvoorbeeld challenges of iets wat in het nieuws is. Na een half uur ga je zelf aan de slag met je challenge. Na de middagpauze heb je een half uur leestijd, waarbij je zelf bepaalt wat je wilt lezen. En waar. Op je eigen werkplek, lekker in de huiskamer of op een stoel voor het raam. Even jezelf opladen en inspireren om vol energie verder te gaan met je challenge.

Challenges in plaats van vakken

Bij Agora-onderwijs werken we niet met vakken, maar met challenges. Bij deze challenges bepaal jij wat je wilt leren en hoe je dit wilt leren. Je werkt aan je challenge volgens je eigen planning en op je eigen niveau.

Kennis opdoen

Als je aan de slag gaat met een challenge, kun je op allerlei manieren aan kennis komen. Voor vakinhoudelijke kennis schakel je vakexperts in. Dit kunnen docenten zijn die op het Liemers College werken, maar óók experts van buitenaf. Je kunt workshops volgen, inspiratiesessies bijwonen en bij professionals op bezoek gaan. Allemaal om nieuwe kennis op te doen.

Persoonlijke begeleiding

De coaches van Agora Liemers begeleiden jou in je persoonlijke ontwikkeling. Samen met je coach kijk je naar je eigen werk: Lig ik op schema? Wat gaat er goed? Wat kan ik beter anders doen? Je hebt altijd een vaste coach die jou persoonlijk begeleidt.

Meer Agora Liemers

Wil je meer zien van Agora Liemers? Bekijk dan het filmpje:

Nog meer weten over Agora-onderwijs? Neem dan ook eens een kijkje op de website van de vereniging voor Agora-onderwijs.

Agora Liemers lijkt supergaaf…

… en dat is het ook! Ben jij enthousiast over Agora Liemers en denk je bij ons op je plek te zijn? Neem dan eens een kijkje. Je kunt je aanmelden voor de intakeprocedure. Hoe je dat doet, lees je hier.

Altijd op de hoogte?

Zit je in groep 7 en wil je op de hoogte blijven van Agora Liemers? Vul dan het formulier hieronder in. Wij geven je dan een seintje wanneer de je je kunt aanmelden voor de intakeprocedure voor schooljaar 2021-2022. Als je wilt, kun je ook ieder kwartaal een nieuwsbrief ontvangen, met leuke weetjes, ervaringen van leerlingen en het laatste nieuws over Agora Liemers.

Op de hoogte - Agora