Ontdek het met Agora!

Agora Liemers is:

 • Leren vanuit je eigen interesses
 • Leren in vrijheid, maar niet vrijblijvend
 • Leren samen met anderen (niveaus door elkaar)
 • Geen vakken, geen roosters, geen toetsen, geen lesboeken of methodes
 • Elke dag persoonlijke begeleiding door een coach
 • Leren binnen en buiten de school

Jij en Agora: een match made in heaven?

Hoe leuk Agora ook klinkt én is; Agora past niet bij iedereen en niet iedereen past bij Agora. Daarom bepalen de coaches samen met jou en je ouders of Agora geschikt is voor jou. Tijdens een meeloopdag kun Agora in de praktijk ervaren. De coaches kunnen tijdens deze dag zien of Agora een geschikte onderwijsvorm voor jou is. Na de meeloopdag heb je een gesprek met de coaches en je ouders over jullie bevindingen. 

Agora past bij jou als je…
 • … wilt leren op de manier die bij jou past
 • … wilt samenwerken met leerlingen van verschillende leeftijden én niveaus
 • … je vooral wilt richten op het leerproces
 • … wilt leren binnen én buiten school
 • … wilt plannen samen met je coach
 • … wilt werken zonder ingeroosterde lessen
Jij past bij Agora als je…
 • … altijd vol ideeën zit
 • … nieuwsgierig bent
 • … leergiering bent
 • … brede interesses hebt
 • … zelfstandig werkt
 • … veel zelfdiscipline hebt

Flyer Agora Liemers

Agora in de praktijk

Op een dag zijn er een aantal ingeplande momenten. Alle dagen zijn de leerlingen van 9.00 tot 14.30 uur op school, behalve op woensdag. De leerlingen zijn die dag om 12.00 uur uit. Iedere dag start met een halfuur samen met de coachgroep, waarin leerlingen onder andere geïnspireerd worden voor hun challenges. Na de lunchpauze is er iedere dag een half uur leestijd, waarbij de leerlingen zelf mogen bepalen wat zij lezen. De rest van de tijd besteden zij aan hun eigen challenges: die lopen uiteen van het schrijven van een boek tot een onderzoek naar de Twin Towers, van de oplossing zoeken voor de Plastic Soup tot jezelf een geheimschrift aanleren. Alles is mogelijk, zolang de leerling samen met de coach helder krijgt wat het leerdoel is en hoe het leerresultaat zichtbaar wordt (footprint). Daarnaast is er aandacht voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Locatie Zonegge is de standplaats van Agora. Het is ook mogelijk om buiten school te leren (bijvoorbeeld stages lopen) en worden er regelmatig workshops georganiseerd. Leerlingen werken uiteindelijk in de laatste jaren van hun middelbareschooltijd onder leiding van vak experts toe naar hun diploma.

Onze leerlingen nemen je graag mee in Agora:

Aanmeldprocedure schooljaar 2020-2021

Er is veel belangstelling voor Agora Liemers, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Alleen leerlingen die van het basisonderwijs komen, kunnen zich voor het schooljaar 2020-2021 aanmelden. Leerlingen met een BB of KB-advies kunnen vanwege de praktische eisen van hun opleiding helaas geen Agora-onderwijs volgen op het Liemers College.

Met het invullen van het intakeformulier reserveren de ouders een plaats bij Agora Liemers en volgt de intakeprocedure. De procedure richt zich op de motivatie van de aspirant-leerling en zijn/haar ouders/verzorgers voor het Agora-concept. Ook wordt onderzocht of de leerling past binnen de zorgbreedte van Agora Liemers.

Wij nemen de intakeformulieren op volgorde van binnenkomst in behandeling.

Na ontvangst van het intakeformulier wordt de aspirant-leerling uitgenodigd om een dag bij Agora Liemers mee te lopen. Na deze meeloopdag wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek stellen ouders/verzorgers en aspirant-leerling zich voor aan de Agora-coaches en worden wederzijdse verwachtingen besproken.

Op basis van alle informatie wordt gekeken of de aspirant-leerling past binnen Agora Liemers. Als de procedure positief is afgerond, wordt de leerling definitief geplaatst.

De procedure
 1. Vanaf 7 oktober 2019 melden ouders/verzorgers hun kind(eren) aan voor het schooljaar 2020-2021 via het intakeformulier.
 2. Vanaf 21 oktober 2019 worden de aangemelde leerlingen uitgenodigd om een dag bij Agora Liemers mee te lopen.
 3. Na de meeloopdag wordt de aspirant-leerling met zijn/haar ouders/verzorgers uitgenodigd voor een intakegesprek.
 4. Het leerlingdossier wordt, in samenwerking met de school van herkomst, compleet gemaakt.
 5. De aspirant-leerling wordt in het Agora-coachteam besproken.
 6. De aspirant-leerling hoort van het Agora-team over plaatsing of afwijzing. Bij plaatsing ontvangen de ouders/verzorgers van de coaches het definitieve aanmeldingsformulier. 

Heb je vragen? Schroom dan niet ze te stellen via agora@liemerscollege.nl. Wij beantwoorden je vragen graag!

Altijd op de hoogte?

Zit je in groep 7 en wil je op de hoogte blijven van Agora? Vul dan onderstaand formulier in. Wij geven je dan een seintje wanneer de je je kunt aanmelden voor de intakeprocedure voor schooljaar 2021-2022. Je kunt er tevens voor kiezen om ieder kwartaal een nieuwsbrief te ontvangen, met leuke weetjes, ervaringen van leerlingen en het laatste nieuws over Agora.