11 years after 11 – 11 jaar na de aanslagen op Utøya en Oslo

18 apr 2023

11 years after 11 – 11 jaar na de aanslagen op Utøya en Oslo

Wauw, wat een indrukwekkende avond! Gisteren bezochten 200 mensen de première van de documentaire “11 years after 11”. Elf jaar na de verschrikkelijke aanslagen op Utøya en in Oslo vertrokken onze leerlingen Diede, Letizia en Kayi naar Noorwegen. Van hun bezoek maakten ze een indringende documentaire. Sinan Can ging in gesprek met Diede, Letizia en Kayi en vertelde ook over zijn ervaringen in het Midden-Oosten, over zijn reizen en over zijn blik op democratie en polarisatie.

De centrale vraag deze avond was ‘Hoe weerbaar is een democratie?’. Een interessante vraag die, samen met de avond, deel uitmaakt van een breder programma over Vrijheid van de Provincie Gelderland. Met dit programma wordt in de hele provincie de link gelegd naar actuele vraagstukken zoals oorlog, burgerschap, polarisatie, meningsvorming, gender en inclusie.

Het was een geweldige avond; dankjewel Sinan, Diede, Letizia en Kayi! Daarnaast willen wij ook Hope XXL, Kunstwerk en de gemeente Zevenaar bedanken voor de fijne samenwerking.

Samen kom je echt verder.

Terug naar overzicht