Coronamaatregelen per 26 januari

26 jan 2022

Wat fijn, er mag weer meer!

Gisteren hebben naar aanleiding van de persconferentie, alle ouders en leerlingen een brief gehad met wat de versoepelingen voor ons als school betekenen. Hieronder een korte samenvatting van die brief:

Nieuwe quarantaine-regels

  • Heb je geen klachten én heb je een negatieve (zelf)testuitslag, dan mag je gewoon naar school. Een klas gaat dus niet meer automatisch in quarantaine bij drie of meer positief geteste leerlingen.
  • Heb je klachten en/of heb je en positieve testuitslag (zelftest en/of PCR van de GGD), dan blijf je vanzelfsprekend wel thuis.
  • Hoewel een klas niet meer automatisch in quarantaine hoeft bij drie of meer positief geteste leerlingen, blijven wij wel in nauw contact met de GGD. De GGD kan namelijk besluiten om een klas tóch (preventief) in quarantaine te zetten. Als de GGD hiertoe besluit, laten wij dit de betrokkenen uiteraard weten.

Twee keer per week een zelftest

We vragen je om nog steeds twee keer per week een zelfstest te doen. Je krijgt deze tests gratis op school.

Wat als je met je klas nu in quarantaine zit?

De nieuwe maatregelen betekenen ook dat alle leerlingen die op dit moment in quarantaine zitten vanwege nauw contact met een besmet persoon, vanaf morgen (26 januari 2022) weer naar school mogen mits ze klachtenvrij zijn en ze negatief testen bij een (zelf)test. Zit jouw klas op dit moment in quarantaine? Dan kun je onder bovenstaande voorwaarden morgen weer naar school.

Wij kijken ernaar uit om jullie weer te zien.

En blijf ondertussen gezond.

Terug naar overzicht