De week van Babette

14 mei 2021

De week van Babette

Bijzonder moment

Maandagochtend werden de examens geleverd. De examentijd vind ik een bijzonder moment in het jaar. Aanstaande maandag zitten de examenkandidaten in de sporthal aan hun eerste examen. Havo start met bedrijfseconomie en vwo met wiskunde. De leerlingen zitten dit jaar aan nieuwe tafels, met veel zorg klaargezet door onze conciërges. En dat is slechts een van de vele dingen die zij rondom het examen regelen. Paul, Dave en Clarens zijn zoals altijd weer onmisbaar en regelen dagelijks de vele randvoorwaarden voor goed onderwijs. We hebben zin in de examenperiode en ik wens alle kandidaten namens onze school heel veel succes!

Gezelligheid en conflicten

Dinsdag was een dag van gesprekken met collega’s en een lesbezoek. De leerlingen zitten door de coronatijd 1,5 meter uit elkaar in het lokaal, maar het lukt ze nog prima om contact met elkaar te leggen voor een gezellig onderonsje. Een goed teken na tijden van onderwijs thuis achter de laptop. Ik zag een les aardrijkskunde van collega Roberto Breeveld waarin het ging over conflicten in de wereld. Op grond waarvan ontstaan conflicten en wat voor voorbeelden kennen we? Via LessenUp kregen de leerlingen thuis én op school een gestructureerde uitleg, bol van de actualiteit, foto’s en filmpjes. Daar werd geleerd!

Nationaal Programma Onderwijs

Dinsdagavond spraken we met ouders van de onder- en bovenbouw over de extra gelden die ingezet worden in het kader van Nationaal Programma Onderwijs. Wat moet er volgens ouders met dat geld gebeuren? Waar zien ze dat hun kind behoefte aan heeft? Een opvallend verschil was er tussen de onder- en bovenbouw te zien. In de onderbouw waren er vooral zorgen over de sociaal-emotionele kant – groepsdynamiek en zelfvertrouwen. In de bovenbouw veel meer over het cognitieve – lesstof wordt minder goed opgenomen achter een scherm dan live in de klas. Er is behoefte aan extra uitleg, maar wel via maatwerk en in kleine groepen.

Tijd om bij te komen

Woensdag ging onze orthopedagoge Elise Winkelhorst met zwangerschapsverlof. Wat een bergen werk heeft zij afgelopen periode verzet, samen met haar collega’s op de trajectgroep. Tijd om bij te komen Elise en dankjewel voor al je goede zorgen.

Het was een korte werkweek door Hemelvaart en na het schrijven van dit artikel, werk ik gestaag verder achter mijn laptop. Ik sluit af met een kort gedichtje van Merel Morre, want voor poëzie is er altijd tijd.

 

Als de wolken

overdrijven

is het alsof

de hemelvaart

 

Als je haar volgt op insta, dan krijg je haar woordkunst cadeau op je social media. Fijn om over te mijmeren.

Babette van Weelden

Teamleider 3 t/m 6 vwo

Volgende week in ‘de week van …’ vertelt een van onze examenleerlingen over de eerste examenweek

Terug naar overzicht