De week van Justine

25 mei 2021

Goed van start

Maandag 17 mei stond al lang met grote uitroeptekens in mijn agenda: mijn eerste examen. Het hele jaar werk je samen met je medeleerlingen naar de examens toe en nu moet het écht gebeuren. Mijn examenperiode begon met wiskunde B, een vak waar ik gelukkig niet veel moeite mee heb, maar dat maakte het niet minder spannend.  Om 13:10 zat iedereen al in de examenzaal en wanneer ik om mij heen keek zag ik dat de meeste mensen net zo zenuwachtig waren als ik. Na de volledige drie uur gebruikt te hebben, ben ik best  tevreden over hoe dit eerste examen verliep. Om 17:00 is het correctiemodel gepubliceerd en ik heb meteen een kijkje genomen. Wat ik nog wist heb ik nagekeken en gelukkig heb ik in ieder geval een aantal goede antwoorden gegeven. Mijn examens gingen dus goed van start!

Een tegenvaller

Dinsdag was de dag van het examen geschiedenis. Voor dit examen moest veel stof geleerd worden. Ondanks dat ik dacht mij goed te hebben voorbereid, viel dit examen mij tegen. Er kwamen vragen in het examen over gebeurtenissen en begrippen die ik niet goed uit mijn hoofd kende. Na afloop van een examen moest iedereen even zijn hart luchten over bepaalde bronnen of vragen en het is leuk om te horen en te zien dat alle andere examenkandidaten in Nederland er precies hetzelfde over denken. Het grootste gedeelte van mijn vrije tijd besteed ik dan ook aan het kijken naar de reacties op de examens. Over het algemeen vonden de meeste mensen het examen wel goed te doen, dus het wordt spannend welke n-term er voor dit examen gaat komen…

Mijn grootste examen…

Op woensdag moest ik mijn Latijn examen maken en daar zag ik het meeste tegenop. Ik had mijn uiterste best gedaan om alle teksten te leren voor het examen en na deze dag is het eindelijk klaar. Heel zenuwachtig stond ik ’s ochtends op om nog even de laatste dingen door te nemen. Er was op het moment van het Latijn examen geen ander examen bezig en dus zaten we met maar liefst 8 leerlingen in de gymzaal! Nu dit examen klaar is valt er een hele last van mijn schouders. Mijn grootste leertoetsen (geschiedenis en Latijn) zitten erop en de rest van de week heb ik Engels en Nederlands waarvoor niet veel te leren valt.

Over de helft!

Op donderdag heb ik mijn Engels examen gemaakt. Ik was een half uur van tevoren klaar, maar bleef toch tot het einde zitten. Na afloop van het examen mag je namelijk het examen zelf en je kladblaadje meenemen. Op mijn kladblaadje had ik mijn antwoorden geschreven, zodat ik thuis mijn antwoorden kon nakijken. Nakijken doe ik alleen als ik een goed gevoel heb over mijn examen. Als ik er een slecht gevoel over heb, is er een kans dat ik gedemotiveerd raak van alle foute antwoorden… Zonder dat ik het eigenlijk eerst doorhad, zat ik na deze dag op de helft van mijn examens. De spanning die ik aan het begin van de week voelde is al een stuk minder. Deze week gaat snel voorbij en dat is maar goed ook. Morgen staat Nederlands op de planning…

Het is vandaag vrijdag en het Nederlands examen is ook al achter de rug, net zoals mijn eerste examenweek! Gelukkig viel deze week mee en nu heb ik nog maar één week met examens te gaan. Ik wil graag iedereen nog heel veel succes wensen met de rest van zijn/haar examens!!!

Terug naar overzicht