De week van Piet, Jan en Anno

21 jun 2021

De week van Jan van den Heuij, Anno Koning en Piet van Breukelen

Gemengde gevoelens

Het is een bekend gezegde dat alle belangrijke gebeurtenissen hun schaduw vooruit werpen. De jaarlijkse uitreiking van de LCAward maakt hierop geen uitzondering. Zeker nu niet omdat het 12 juli in het Eet-Lokaal in Zevenaar de laatste uitreiking betreft. Het zal Jan en Anno (de initiators van de Award) en mij (Piet dus) dan ook niet ontbreken aan de bekende gemengde gevoelens. (Ik doe de PR voor de LCAward inmiddels een jaar of 8.) Maar we zijn blij dat we het nu met de hele groep kunnen afsluiten en niet beperkt zijn tot 20/30 minuten per persoon (met een paar familieleden) zoals vorig jaar vanwege corona het geval was. Na de persconferentie van vrijdag 18 juni weten we echter ook dat de anderhalve-metermaatregel voorlopig gehandhaafd blijft, dus is het allerminst zeker dat de uitreiking in een keer met de hele groep zal plaatsvinden. Mogelijk worden het toch twee of drie groepen. Maandag 21 juni overleggen Jan en Anno weer met Pablo van Dick (de uitbater van het Eet-Lokaal) over de te volgen procedure.

Een project met een staartje

Vorige week heb ik de eerste contacten gelegd met Karin Mulder van De Gelderlander en haar positieve reactie hield o.a. in dat ze graag een interview wilde maken met Jan en Anno. Dit interview vindt plaats in de week van 5 juli. Valerie Kramer, Sidar Yilmaz en Lieke Mulder zullen dan o.a. vertellen over hun ervaringen met de grote buitenlandse projecten in respectievelijk Ethiopië, Guatemala en Namibië. Namibië is overigens een project met een staartje, want door corona zijn Luuk van Zelst, Laura Stokman en Lieke Mulder nog niet in de gelegenheid geweest hun project aldaar te verwezenlijken. Er worden wel serieuze plannen besproken om het project voor Namibië toch af te maken; daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de ouders van de drie leerlingen.

Hall of fame

En natuurlijk hebben Jan en Anno al veel tijd gestoken in het maken van de dankbetuigingen voor helpers, de uitnodigingen voor het Theatre of Dreams, het contact met de kandidaten over hun presentaties, en van de oorkondes die moesten worden gedrukt en door Andrea Willemsen werden geplastificeerd.

Er is contact opgenomen met Paula Golding over deze rubriek en de afronding van de LCAward op de site van het Liemers College en de social media. Op dinsdag 15 juni heb ik contact gehad met Jan en Anno over de te volgen procedures in de voorbereiding en de contacten met de redacties van de Zevenaar Post en De Liemers Helemaal Goed Courant.

Jan heeft met Anno en Paul Burgers bekeken hoe de nieuwe portretten van de hoffotograaf Vincent Baake in de Hall of Fame moeten komen. Paul zal de zaak verder voorbereiden zodat na het Theatre of Dreams de Hall of Fame compleet is. Inmiddels zijn alle portretten ingelijst en klaar om daar te worden opgehangen. De legenda bij de Hall of Fame is daarvoor al aangepast.

Spannend tot het laatste moment

Woensdag 16 juni hebben Jan en Anno met diverse kandidaten gesproken over hun filmpjes en foto’s die naar Erika Austmann worden gestuurd, die ze dan weer voorbereidt voor vertoning in de Hall of Fame. Weer is er contact en overleg met de light- en soundgroep, die uiteraard ook een belangrijke rol speelt in het hele programma van het Theatre of Dreams. In dat kader is er ook overleg geweest met Maarten Delen (voorzitter van de centrale directie van het Liemers College) die de winnaars van de Award zal toespreken in het Theatre of Dreams. Die toespraak wordt van tevoren opgenomen, omdat de kans reëel is dat de uitreiking in groepen plaatsvindt. Het blijft spannend tot het laatste moment of het draaiboek dat nu klaar ligt ook zo gevolgd kan worden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de ontwikkelingen rondom corona.

Donderdag 17 juni heb ik contact gehad met Danny van der Kracht (hoofdredacteur van de Zevenaar Post) over de berichtgeving van de laatste uitreiking van de Award. In dat kader heb ik een afspraak gemaakt met Award winnares Jikke Derksen over haar ervaringen met en de inspanningen rondom de LCAward. Afronding van het overleg tussen Jan, Anno en Piet over de pr activiteiten.

Puntjes op de i

Vrijdag 18 juni. De resterende drie weken zullen door iedereen worden gebruikt om de puntjes op de i te zetten. Dat geldt vooral voor de 9 kandidaten die ongetwijfeld hun beste beentje willen voorzetten. We wensen Indy Slagmeulen, Jikke Derksen, Sidar Yilmaz, Max Nabuurs, Teun Roos, Lieke Mulder, Luuk van Zelst, Laura Stokman en Valerie Kramer daar veel succes mee!

Terug naar overzicht