Een bijzondere prestatie

4 nov 2021

Normaal gesproken doe je op de mavo examen in zes vakken. Regelmatig kiest een leerling op het Liemers College voor een zevende vak. Maar voor zover wij weten deed op het Liemers College nog nooit een leerlingen examen in acht vakken. En dit jaar doen er dus twee leerlingen in acht vakken examen!

Nienke zit op onze locatie Didam en doet examen in Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie en tekenen. Als ze straks klaar is op het Liemers College wil ze haar havodiploma halen op het volwassenonderwijs. En dan nóg verder. Nienke droomt namelijk van een carrière als neurochirurg. Daarom kiest ze nu ook voor de twee extra vakken, zodat ze de deuren voor het vervolgonderwijs openhoudt.

Stephany doet mavo op onze locatie Zonegge. Zij doet examen in de vakken Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde, economie, geschiedenis en Spaans. Dat laatste is heel bijzonder, want Spaans wordt niet op mavo-niveau aangeboden. Zij volgt haar lessen op havo-/vwo-niveau via Q Highschool. De lessen Spaans zijn 70% online en voor de fysieke lessen gaat Stephany naar locatie Heerenmäten. Stephanie is tweetalig opgevoed, haar moeder komt namelijk uit Colombia. Voor Stephany leek het dan ook vooral logisch om ook in haar moedertaal examen te doen.

Is dat nou heel veel extra werk, zo’n achtste vak? Stephany en Nienke geven aan het overgrote deel van hun huiswerk op school af te krijgen.  Thuis werken ze nog ongeveer anderhalf uur per dag aan school. “We houden nog genoeg tijd over voor leuke dingen.”, aldus Nienke en Stephany.

Dames wij wensen jullie heel veel succes. Mucha suerte!

Terug naar overzicht