Laatste lesweek voor de examens

26 apr 2024

Laatste lesweek voor de examens

Deze week hebben onze examenleerlingen hun laatste lessen gehad. Een mijlpaal. En ook spannend, want na de meivakantie starten de centraal schriftelijke examens. We staken ze nog even een hart onder de riem met een succes-kaart en gelukspoppetje. Dit poppetje staat voor kracht en wijsheid, hetgeen wij ook in al onze leerlingen zien.

Je hebt ongetwijfeld al veel goede tips en adviezen gekregen. Nog een laatste duit in het zakje: hieronder zetten we de vijf beste tips van examenoverzicht.nl voor je op een rijtje.

Tip #1: leer in een omgeving die het beste bij je past

Je leert het beste in een omgeving waarin je je op je gemak voelt en die bij jou past. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Ruim bijvoorbeeld je werkplek een beetje op en leg je telefoon weg.

Tip #2: doe oude examens

Door te oefenen met oude examens raak je vertrouwd met het niveau van de vragen en het type vragen.

Tip #3: leg iemand anders de stof uit

Vaak snap je zelf wel hoe iets in elkaar steekt, maar iets aan een ander uitleggen gaat nog net een stapje verder. Spreek af met een klasgenoot en leg elkaar de stof uit.

Tip #4: zorg voor voldoende ontspanning

Je kunt niet de hele dag door alleen maar leren. Op een gegeven moment neem je niets meer op. Zorg daarom dat je af en toe even pauze neemt. Even lekker naar buiten en je kunt weer door!

Tip #5: vertrouw op je eigen vaardigheden

Vertrouw op jezelf. Je hebt jaren geleerd en gewerkt om op dit punt te komen. Je weet al heel veel! Zet ‘m op, je kunt het!

Terug naar overzicht