Op zoek naar identiteit van de Liemers tijdens projectweek ‘De Liemers’

6 jun 2023

Op zoek naar identiteit van de Liemers tijdens projectweek ‘De Liemers’

Wat is dat nou, die Liemerse identiteit en hoe heeft dit invloed op mijn eigen identiteit? Van 5 tot en met 9 juni gaan leerlingen uit mavo 2 van locatie Zonegge op zoek naar een antwoord op deze vraag. Ze doen mee aan de projectweek ‘De Liemers’, een project dat is opgezet door docenten Edwin van Eijck en Paul Buser. Vorig jaar nog als een pilot, dit jaar als succesvol project.

Bij de start op maandag was er een kick-off. Daarna gingen de leerlingen zelf op pad in de Liemers. Ze maakten onder meer een fietstocht door de Liemers en bezochten het Liemers Museum. Docenten op school gaven minilesjes over de Liemers.

Na deze ‘basiscursus de Liemers’ volgen de leerlingen de komende dagen ook verdiepingsexcursies, zoals mountainbiken over de mountainbikeroute Montferland, vloggen om toeristen naar Zevenaar te trekken, rappen met meester Hidde of een bezoek aan de Groene Schuur. De verdiepingsexcursies zijn vakoverstijgend, zodat leerlingen de samenhang tussen de verschillende vakken ervaren en met de bedoeling de leermotivatie te vergroten.

De kennis en ervaring die de leerlingen tijdens verdiepende excursies opdoen, verwerken ze in een eindproduct. Op vrijdag worden alle eindproducten gepresenteerd aan ouders/verzorgers, buurtbewoners en… burgemeester Luciën van Riswijk!

Het project is onderdeel van MDT in samenwerking met HOPE XXL. Deze organisatie probeert de verbinding te vinden met de omgeving en past dus uitstekend bij een project over de identiteit.

Terug naar overzicht