Profielwerkstukken zijn gepresenteerd

5 apr 2022

Vandaag werden de profielwerkstukken havo en vwo gepresenteerd.

Enorm uiteenlopende onderwerpen passeerden de revue.

Om een paar voorbeelden te noemen: normalisering van drugs, kernenergie, mode van de jaren ’50 tot nu, wiskunde in bedrijven en nog veel meer!

Puck, San en Guusje deden hun profielwerkstuk voor het vak Nederlands. “Niet het meest voor  de hand liggende vak maar uiteindelijk kan je er veel meer mee dan je verwacht. Taal is namelijk overal”. De dames hebben zich verdiept in wat er gebeurt met taal bij mensen met Alzheimer. Hiervoor hebben ze een documentaire van een uur gemaakt, ze mochten hiervoor zelfs bij Jan Dulles in Volendam op bezoek om hem te interviewen. Hij is ambassadeur voor Alzheimer Nederland.

PWS-prijs

Er werden ook prijzen uitgereikt;

Anouk, Isabelle, Mare en Sterre hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een studentenwoning voor 4 personen in te richten met een beperkt budget. Hier hebben ze als product een prachtige maquette voor gebouwd. Met hun eindproduct wonnen de dames een pws-prijs en de maquette wordt binnenkort zelfs geëxposeerd bij Kunstwerk in Zevenaar.

Het werkstuk van Kesika, Bas en Liselot voor het vak geschiedenis over de invloed van Spanje en Portugal op Zuid-Amerika kreeg de pws-prijs voor vwo. Met als extra compliment dat hun product zelfs niet zou misstaan in het eerste jaar van de universiteit.

Benjamin, Rick en Thijs maakten zelf een drone. Ze hebben de hardware zelf gemaakt en de drone helemaal zelf geprogrammeerd, met hun drone wonnen de heren de prijs voor havo.

Indi, Luca en Lotte hebben een enorme hoeveelheid data verzameld voor hun slaaponderzoek, het was indrukwekkend om te zien hoe professioneel deze leerlingen alle verzamelde data heeft verwerkt. Helaas gingen deze genomineerden niet met de pws-prijs naar huis maar zij ontvingen wel de “eelt-op-de-vingers prijs” voor de enorme berg data die ze hebben verzameld en verwerkt.

Terug naar overzicht